livios logo

Moderne bouwstijl? 5 redenen waarom je best voor aluminium ramen kiest

Laat je nieuwe ramen plaatsen? Dan moet je in de eerste plaats het juiste materiaal kiezen: aluminium, pvc of hout. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Verkies je een moderne look? Dan komen aluminium ramen het beste tot hun recht. Schüco geeft je vijf redenen om voor aluminium te kiezen.

1. Grote oppervlakken mogelijk

Aluminium ramen zijn licht van gewicht en sterk. Ze kunnen veel gewicht dragen waardoor grote raampartijen mogelijk zijn. Grote aluminium ramen en (schuif)deuren passen perfect bij een moderne of hedendaagse stijl. Bovendien geniet je dankzij grote glaspartijen ook van voldoende daglicht.

2. Slank design

Grote aluminium ramen en (schuif)deuren kunnen uitgevoerd worden met slanke raamprofielen. Hierdoor hebben ze een moderne en elegante uitstraling en bieden ze een maximale transparantie. Zo geniet je steeds van een prachtig uitzicht dat niet verstoord wordt door brede raamprofielen.

3. Goede isolatiewaarden

De aluminium ramen en deuren van Schüco staan ook gekend om hun goede isolatiewaarden die bijdragen tot de energie-efficiëntie van je woning. Hoge isolatiewaarden zijn goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee: dankzij een betere isolatie blijft de warmte beter binnen en verbruik je minder energie om je woning te verwarmen.

4. Makkelijk in onderhoud

Niemand kuist graag zijn ramen. Gelukkig zijn aluminium profielen erg onderhoudsvriendelijk. Het materiaal trekt weinig stof en vuil aan. Aluminium is ook kleurvast en bestand tegen vocht en corrosie. Hierdoor hebben je ramen een langere levensduur. Wist je trouwens dat aluminium ook recycleerbaar is? Kies je voor aluminium, dan kies je voor duurzaamheid.

5. Brand- en inbraakwerend

De stevigheid van aluminium helpt ook tegen inbraak. De ramen en deuren van Schüco worden op inbraakbestendigheid getest en gecertificeerd. Zo kan je ’s nachts op beide oren slapen. Bovendien is aluminium niet brandbaar.

Meer weten? Ontdek het gamma

Welke aluminium oplossingen passen het best bij jouw woning? Ontdek hier alle ramen, deuren en schuifsystemen van Schüco. Bekijk ook zeker onze referentieprojecten voor meer inspiratie. Wil je advies of een offerte op maat? Onze Schüco Partners ondersteunen je bij jouw project. Zoek hier een Schüco Premium Partner in je buurt.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10049-15239/schuco-belgium-nv/partnerberichten/moderne-bouwstijl-5-redenen-waarom-je-best-voor-aluminium-ramen-kiest/