livios logo

Waarom kiezen voor aluminium?

De meest courante materialen voor buitenschrijnwerk zijn hout, PVC en aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerkende eigenschappen. Maar, voor welk materiaal moet men dan kiezen? In dit artikel focussen we op aluminium en zetten we de belangrijkste voordelen voor u op een rij.

1. Slanke stijlvolle constructies mogelijk

Aluminium is licht, roestvast en zéér stevig. Dankzij de materiaalsterkte zijn bijzonder mooie constructies mogelijk en kunnen aluminium ramen en (schuif)deuren met moderne slanke raamprofielen worden uitgevoerd. Zelfs de grotere constructies zijn mogelijk.

2. Gemakkelijk in onderhoud

Aluminium ramen zijn gemakkelijk in onderhoud. Het reinigen van de ramen en het glas kan met dezelfde producten en tegelijkertijd gebeuren. Je hoeft geen extra producten aan te kopen en bovendien  bespaar je tijd.

3. Duurzamer dan je denkt

Aluminium ramen en deuren zijn 100% recycleerbaar. De oude aluminium ramen kunnen volledig gerecycleerd worden en nieuwe ramen kunnen gemaakt worden zonder in te boeten aan kwaliteit. Dat is goed voor het milieu, omdat minder grondstoffen en energie nodig zijn voor de fabricage van de nieuwe aluminium ramen. Zeker interessant vermits de bouwsector wereldwijd de grootste verbruiker van materialen is (bijna 50%) en het meeste afval produceert (bijna 50%).

4. Enkele voorbeelden

Een eerste voorbeeld hiervan is het Schüco AWS 75.SI+ aluminium raamsysteem. Dit type raamsysteem combineert uitstekende thermische isolatie van andere materialen met de unieke voordelen van aluminium: duurzaamheid en robuustheid, smalle aanzichten en toepasbaar voor grote, transparante raamformaten. Met een bouwdiepte van slechts 75 mm kan het raamsysteem voor verschillende toepassingen worden ingezet en kan het makkelijk met het deurenaanbod van Schüco worden gecombineerd.

De aluminium ramen Schüco AWS 90.SI+ en Schüco AWS 90.SI+ Green spelen in op de steeds strengere richtlijnen en zijn daardoor ook uitermate geschikt voor lage-energie- en zelfs passiefwoningen.

Schüco ramen staan dus niet alleen voor de beste isolatie, maar ook voor het hoogste comfort en de hoogste mate van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Laat u inspireren en kies de ramen, deuren of schuifsystemen die het best passen bij de architectuur van uw woning.

Meer info: www.schueco.be

Schüco Premium Partners

Dankzij een Belgisch netwerk van ‘Premium Partners’ beschikt u altijd over een vakman in uw buurt, die gespecialiseerd is in privé-woningen en werkt met 100% Schüco onderdelen, zodat u zeker kunt zijn dat alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Klik op de link voor een Schüco Premium Partner in uw buurt

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10049-9943/schuco-belgium-nv/partnerberichten/waarom-kiezen-voor-aluminium/