livios logo

Houtskeletbouw: een energiebewuste bouwtechniek?

Energie besparen en duurzaam bouwen: in de bouwsector van vandaag zijn het belangrijke bekommernissen.

Houtskeletbouw

Met BEN-woningen (E30/S31) als referentie, dwingen de eisen die de overheid jou als bouwheer oplegt tot nieuwe manieren van denken en bouwen.
Houtskeletbouw is hiervoor de ultieme oplossing!

Woningen in houtskeletbouw laten betere thermische prestaties noteren waardoor houtskeletbouw een steeds groter marktaandeel heeft verworven.

De eigenheden van houtskeletbouw staan garant voor onweerlegbare resultaten die het energievraagstuk ruimschoots overstijgen en inspelen op de groeiende vraag naar zo energieneutraal mogelijk bouwen en leven.

Livingwood Houtskeletbouw staat als pionier al jaren garant voor de nodige knowhow en vakkennis. Een perfecte beheersing van de techniek is, zowel tijdens ontwerpfase als op de werf, van kapitaal belang.

Standaard BEN

In samenspraak met architect, bouwheer en EPB-verslaggever wordt afgestemd of voortgezette technieken gewenst zijn. Standaard bouwt Livingwood houtskeletbouwwoningen die voldoen aan de BEN-norm, en behalen we een E-peil score van E30.

Als bouwheer kan je jouw woning nog energiezuiniger gaan uitwerken door de toevoeging van de allernieuwste technieken, zoals daar zijn: zonnepanelen, warmtepomp, screens,…

De toevoeging van bovenstaande technieken wordt bij Livingwood Houtskeletbouw gezien als een absolute meerwaarde, maar een goede voorbereiding  zal ervoor zorgen dat jouw woning in de basis de gewenste energiezuinigheid bezit, zonder dat dit een aanslag hoeft te zijn op jouw budget. Vaak komen we met deze extra inspanningen op een E-peil van E10 à E15.

Daarnaast zijn er nog andere elementen die de balans in het voordeel van houtskeletbouw doen overslaan. Zo gaat de opbouw van een houtskeletbouwwoning een stuk sneller (gemiddeld 4 à 5 maanden), het is een droge bouwmethode waardoor je meteen een afgewerkt wooncomfort geniet, door de lichtere constructie is een minder zware (lees goedkopere) fundering voldoende en wordt er tot slot een pak minder afval op de werf geproduceerd, wat ook bijdraagt aan jouw keuze om naast energiebewust ook zo milieuvriendelijk mogelijk te bouwen.

> https://livingwood.be/

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10051-12716/livingwood/partnerberichten/houtskeletbouw-een-energiebewuste-bouwtechniek/