livios logo

Houtskeletbouw is de nieuwe norm!

Belgen worden geboren met een baksteen in de maag. Bij het bouwen van een huis denken we in de eerste plaats aan een traditionele bouwmethode met steen. Toch moeten we anno 21ste eeuw verder durven kijken. Naar kwalitatieve, energiezuinige manieren van bouwen. Zoals houtskeletbouw, een snelgroeiende bouwmethode die perfect aanleunt bij de nieuwe manier van wonen. Lees verder en ontdek de vele voordelen van houtskeletbouw voor jouw woning!

Ecologisch van top tot teen

Houtskeletbouw kent nagenoeg geen beperkingen. Hout valt immers onder de noemer “ecologisch verantwoord materiaal dat perfect recycleerbaar is”. Dat natuurlijke materiaal is bovendien energiezuinig, gemakkelijk verwerkbaar én licht. Houtskeletbouw is tot vijf maal lichter dan een traditioneel gebouwd huis. De ideale oplossing dus voor minder draagkrachtige bouwkavels. Ten slotte steekt hout andere materialen de loef af met sterke thermisch isolerende eigenschappen. Dat de akoestische isolatie bij hout zou moeten onderdoen voor die van baksteen, wordt ruimschoots opgevangen door een extra beplating. Die waarborgt de akoestiek en biedt bijkomende stevigheid aan jouw huis. Hout is een onuitputtelijke bron volledig in harmonie met de natuur. Als laatste heeft hout nog een belangrijke troef. Wij gebruiken enkel hout uit de georganiseerde bosbouw. Voor elke boom die wordt weggekapt, wordt een nieuwe aangeplant.

Huis recht in een, twee, drie

Wat je allicht veronderstelde, bevestigen wij bij deze graag: houtskeletbouw staat garant voor een snelle bouw. Een zeer snelle bouw zelfs. De korte bouwtermijn voor jouw nieuwe woonst wordt niet langer uitgedrukt in jaren of maanden, maar in weken! Hoe dat komt? Alle bouwelementen worden voorbereid en op maat gemaakt in een atelier. Gedaan met weersverletdagen en andere onvoorziene omstandigheden! Bovendien komt er bij de opbouw van jouw nieuwe woning geen water aan te pas. Vervelend bouwvocht behoort hierdoor tot het verleden. Wordt het hout ook niet aangetast door de tand des tijd? Nee hoor. Al het hout krijgt een preventieve behandeling. Voor een optimale natuurlijke weerstand tegen schimmels, zwammen en ongedierte. Daarnaast voldoet jouw houten constructie prima aan alle eisen op het gebied van brandveiligheid.

Voor elke bouwstijl

Houtskeletbouw kan elke bouwstijl aan. Er zijn zo goed als geen architecturale beperkingen op vlak van vorm, indeling en afwerking. Noch voor de binnenzijde, noch voor de buitenzijde. Jouw nieuwe woning wordt volledig volgens wens afgewerkt. Kan het nog gemakkelijker?

De grootste troeven van houtskeletbouw nog even op een rijtje:

  • ecologisch verantwoord
  • energiezuinig, licht materiaal
  • uitstekende thermisch isolerende prestaties
  • zeer korte bouwtermijn
  • gedaan met onvoorziene vertragingen
  • brandveilig

Heb je nog vragen of wens je een vrijblijvende kennismaking? Maak snel een afspraak en werp ondertussen gerust een blik op onze kijkwoningen. 

We overtuigen jou graag tijdens onze Open Kijkwoningen Dag op zondag 19/5 tussen 10 en 17u in onze 3 kijkwoningen:

Kijkwoning Lille

Wechelsebaan 149

2275 Lille

Kijkwoning Temse

Nieuwe Steenweg 109 a

9140 Temse

Kijkwoning Keerbergen

Zandstraat 50

3140 Keerbergen

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10051-12894/livingwood/partnerberichten/houtskeletbouw-is-de-nieuwe-norm/info@livingwood.be