livios logo

Stookolie en hernieuwbare energie : de perfecte combinatie

Behoort u ook tot een deel van de bevolking dat bereid is wat van zijn comfort op te geven om op een energiezuinigere manier te wonen ? Die bereidwilligheid is bewonderenswaardig, maar waarom dan niet meteen kiezen voor een moderne stookolie installatie die gecombineerd wordt met hernieuwbare energie en waarbij men helemaal niet aan comfort moet inboeten? 

De gratis warmte van de zon

In België kunnen we gemiddeld op zo’n 1554 uren zonlicht rekenen. En met alle gratis warmte die je van de zon krijgt, kun je mooie besparingen realiseren als je een zonneboiler installeert. Zo’n zonneboiler is interessant voor de productie van je warm water, en kan zelfs als verwarmingsondersteuning dienen.

Wel is het zo dat de zon een weinig betrouwbare energiebron is. Daarom biedt de combinatie van een hoogrendementsinstallatie op mazout en een zonneboiler het beste van twee werelden. Pas als de zon niet voldoende warmte afgeeft, komt de stookolie-installatie in actie om jouw comfort te garanderen. Stookolie vormt dus de ideale partner voor zonne-energie en door de combinatie van beide energiebronnen kan je jaarlijks tussen 200 en 300 liter mazout besparen.

Stookolie gecombineerd met een warmtepomp

Zonne-energie is natuurlijk niet de enige bron van hernieuwbare energie. Een warmtepomp gebruikt ook hernieuwbare energie door warmte te onttrekken aan de directe omgeving , bijvoorbeeld uit de lucht, uit de bodem of uit water. Een warmtepomp biedt een goed rendement zolang de buitentemperatuur niet onder de 5° C zakt.

De combinatie van een warmtepomp en een hoogrendementsinstallatie op mazout biedt het maximum aan comfort. Ze garandeert namelijk op elk moment voldoende warmte, zelfs als je warmtepomp niet meer volstaat om in je verwarmingsbehoeften te voorzien zoals bij een grote warmtevraag in de winter of wanneer je plots veel sanitair warm water nodig hebt. Zo geniet je het ganse jaar door van een betrouwbare installatie wat ook het klimaat is.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10055-10699/informazout-vzw/partnerberichten/stookolie-en-hernieuwbare-energie-de-perfecte-combinatie/