livios logo

Combineer stookolie en zonne-energie voor een duurzame verwarmingsinstallatie

Het einde van het stookseizoen komt eraan. Speel je met het idee om je verwarmingssysteem te veranderen of te optimaliseren? Dan is dit het ideale moment om de duurzame mix van mazout en zonne-energie te overwegen. Na de stookperiode kan je alles in orde laten maken. En een mooie premie meepikken.

Combineer

Wist je trouwens dat – wanneer je oude stookolieketel aan vervanging toe is – de combinatie van een condensatieketel op mazout met een zonneboiler dé duurzame verwarmingscombinatie is?

Bij Informazout lieten we dit uitzoeken door een onafhankelijk onderzoeksbureau. De onderzoekers vergeleken voor een gemiddelde woning de kostprijs van deze 8 verschillende verwarmingsopties:

  1. Stookolieketel zonder condensatie (B-label)
  2. Stookolie condensatieketel (A-label)
  3. Stookolie condensatieketel (A-label) + zonneboiler
  4. Hybride verwarmingsketel: stookolie condensatieketel (A-label) + warmtepomp
  5. Warmtepomp lucht/water
  6. Aardgas condensatieketel (A-label)
  7. Propaangas condensatieketel (A-label)
  8. Pelletketel

Dé duurzame combinatie

De mazout condensatieketel met zonneboiler kwam dus als dé duurzame combinatie uit de studie.  Lees hier alle conclusies van de studie en de concrete kostprijzen van de verschillende opties.

Premie

Bovendien is 2018 voor Vlaanderen het laatste jaar waarin je een mooie premie krijgt voor de installatie van een thermisch zonne-energiesysteem. In 2019 gaan de premies fors verminderen.

> Ontdek de volledige studie

> Lees meer over de combinaties van mazout en hernieuwbare energie

11334-N

De mazout condensatieketel met zonneboiler kwam als dé duurzaamste combinatie uit de studie. 

Foto Informazout vzw


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10055-11334/informazout-vzw/partnerberichten/combineer-stookolie-en-zonne-energie-voor-een-duurzame-verwarmingsinstallatie/