livios logo

De familie Pauwels* bespaart tot 700 euro per jaar. En jij?

Bij de familie Pauwels zijn ze met vier: mama, papa, dochter en zoon. Ze verwarmen hun huis en hun sanitair water met mazout. Gemiddeld stoken ze 3.000 liter per jaar. De familie Pauwels heeft nog een oude mazoutketel. Die dateert namelijk van het eind van de jaren 80. Met de Bespaarsimulator van Informazout bereken je snel en eenvoudig hoeveel je kan besparen met een nieuwe stookolieketel of de combinatie met een zonneboiler. We deden de test voor de familie Pauwels.

11978-N

Bespaarsimulator

Foto Informazout vzw

Wat vertelt de Bespaarsimulator ons als we de stookgegevens van familie Pauwels invullen?

Het resultaat is opmerkelijk. Als mijnheer en mevrouw Pauwels hun oude ketel vervangen door een nieuwe ketel met A-label, dan verbruiken ze op jaarbasis ongeveer 735 liter stookolie minder. Met de huidige mazoutprijs komt dat neer op een jaarlijkse besparing van 500 euro. Combineren ze hun mazoutinstallatie met een zonneboiler? Dan stoken ze nog eens 302 liter mazout minder. Goed voor een bijkomende jaarlijkse besparing van ongeveer 200 euro.

Hoeveel kost deze investering?

Voor haar hoogrendementsketel op stookolie met A-label betaalt de familie Pauwels rond de 4.750 euro, zonder installatiekosten. De gemiddelde prijs voor een zonneboiler (materiaal en plaatsing en premies inbegrepen) bedraagt 2.500 à 3.500 euro.

Wanneer hebben de Pauwelsen hun investering terugverdiend?

De terugverdientijd van hun investering in een nieuwe ketel en een zonneboiler bedraagt 10 jaar. Dat is minder dan de geschatte levensduur van de installatie want die zou 20 jaar moeten meegaan. De vervanging van de ketel en de plaatsing van de zonneboiler zijn dus zeker rendabel.

Oh ja, familie Pauwels stoot nu voor haar verwarming ook maar liefst 41% minder CO2 uit per jaar. Dus ook het milieu profiteert mee.

Benieuwd hoeveel jij kan besparen?

Vul ook de Bespaarsimulator in. Je moet enkel je jaarlijks stookolieverbruik en wat gegevens over je ketel kennen (leeftijd, vermogen, …).

*Om privacy-redenen gebruiken we een fictieve naam.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10055-11978/informazout-vzw/partnerberichten/de-familie-pauwels-bespaart-tot-700-euro-per-jaar-en-jij/