livios logo

Goedkoper verwarmen op mazout? Dit is het geheim!

Eigenaars van een verwarmingsinstallatie op stookolie mogen zich gelukkig prijzen. Deze flexibele verwarmingsbron biedt volop mogelijkheden om te besparen zónder in te boeten aan wooncomfort. Maar hoe begin je eraan? Informazout verklapt de succesformule! 

Laaghangend fruit
De beste manier om energie te besparen, is door minder te verbruiken. En dat doe je door je huis goed te isoleren. Waarschijnlijk denk je daarbij meteen aan grote ingrepen als gevel- of dakisolatie. Maar vergeet ook de eenvoudige klusjes niet. Deze kan je perfect zelf uitvoeren en leveren onmiddellijk resultaat. Het afdichten van ramen en deuren bijvoorbeeld. Breng waar nodig tochtstrips of koudewerende folie aan. Hang dikke gordijnen voor deuren en ramen. Bevestig flexibele lipjes aan de onderkant van de deuren in kamers die je intensief verwarmt, zoals de living. 

Nieuwe mazoutketel

Is jouw cv-ketel ouder dan 20 jaar, dan is het tijd voor een nieuwe condenserende ketel. Zo bespaar je onmiddellijk tot 30% op je energiefactuur. Hoeveel je uitspaart, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Het spreekt voor zich dat een gezin van vijf meer verbruikt dan iemand die alleen woont, maar ook ander factoren spelen een rol, zoals de mate waarin je woning geïsoleerd is, de grootte van je woning, hoe vaak je thuis bent en of je je stookolieketel al dan niet gebruikt voor sanitair warm water.

Zuinig dankzij zon

Als kers op de taart kan je je nieuwe mazoutketel combineren met hernieuwbare energie. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat de combinatie van een stookoliecondensatieketel en zonneboiler dé duurzame keuze is over een periode van vijftien jaar. Daar staat wel een hogere investeringskost tegenover, maar de hoge premie maakt veel goed. Bereken de exacte terugverdientijd van je nieuwe mazoutketel en/of zonneboiler op www.informazout.be/nl/tools/bespaarsimulator.

Tijdig onderhoud

Hoe lang is het al geleden dat je nog eens naar je stookolieketel hebt laten kijken? Het is niet alleen wettelijk verplicht om je mazoutketel elk jaar te laten onderhouden, het brengt je ook geld op. Want een goed onderhouden cv-installatie is cruciaal voor een zuinige en milieuvriendelijke werking. Een toestel dat goed werkt heeft een hoger rendement, verbruikt minder én is minder snel defect. Drie keer gewonnen!

Tip: laat ook je mazouttank eens nakijken. Op www.informazout.be vind je een expert bij jou in de buurt. 

Nog vragen over jouw mazoutverwarming? Kijk op Informazout.be.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10055-12645/informazout-vzw/partnerberichten/goedkoper-verwarmen-op-mazout-dit-is-het-geheim/