livios logo

Goed nieuws voor eigenaars van een mazoutketel

Bijna nieuwjaar. Een ideaal moment voor goede voornemens en voor een blik in de toekomst. Bij Informazout kijken we dan vooral naar je mazoutinstallatie.

13572-NL

©IWO

Foto Informazout vzw

1. Het goede voornemen: optimaliseer en bespaar

Is je mazoutinstallatie ouder dan 20 jaar? Overweeg dan zeker snel de vervanging door een HR-ketel. Zo zit je nog jaren goed voor comfortabel verwarmen. En … je bespaart vanaf de eerste dag na de vervanging. Want HR staat voor Hoog Rendement. En dat betekent dat je 30% minder brandstof nodig hebt voor hetzelfde resultaat. Zo is je nieuwe ketel snel terugverdiend. En wanneer dat het geval is, begint jouw besparing pas echt! Ook de CO2-uitstoot daalt met 30% als je voor zo’n nieuwe HR-ketel kiest.

Wist je trouwens dat nieuwe stookolie-installaties zo goed als geen aanpassing nodig hebben om over te schakelen op de koolstofneutrale energie van morgen?

2. De blik in de toekomst: je mazoutinstallatie is klaar voor een nieuwe generatie brandstoffen

Informazout trok naar INERATEC bij het Karslruhe Institute of Technology (KIT). Daar staan ze al heel ver met de ontwikkeling en het testen van klimaatneutrale, vloeibare brandstoffen. Deze zogenaamde e-fuels kunnen gemengd worden met mazout. Op termijn kunnen ze stookolie zelfs volledig vervangen. Dat kan zonder noemenswaardige aanpassingen in jouw huidige mazoutketel. Volgens ons vormen deze e-fuels dan ook de schakel op een duurzame verwarmingstoekomst met jouw bestaande stookinstallatie!

Meer weten? Bekijk de video of lees alle details in het blogartikel.

Wij wensen je een mooi eindejaar met warme feesten!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10055-13572/informazout-vzw/partnerberichten/goed-nieuws-voor-eigenaars-van-een-mazoutketel/