livios logo

Hybride stookolieverwarming in al haar vormen

Wil je je huis op een efficiënte, duurzame en betaalbare manier verwarmen? Hybride systemen maken het mogelijk! Deze systemen combineren verschillende energiebronnen zoals de zon of de warmte die in de omgeving aanwezig is. In een bestaande woning is dit de ideale oplossing voor het gebruik van hernieuwbare energie met behoud van maximaal comfort. Ontdek hier alle hybride verwarmingsmogelijkheden met jouw stookolieketel.

1. Zonneboiler

Wanneer je je mazoutinstallatie combineert met een zonneboiler, verwarm je stookolieketel jouw woning met behulp van de zonneboiler. Deze laatste produceert sanitair warm water en kan, afhankelijk van het type zonneboiler, het water in je verwarmingsketel voorverwarmen. Een zonneboiler die perfect is aangepast aan jouw verbruik kan tot 60% van je jaarlijkse behoefte aan warm water dekken, of zelfs 100% in zonnige zomerperiodes. Zolang er voldoende warmte van de zon is, blijft je mazoutketel stand-by. Dit betekent dat stookolie niet langer de prioritaire verwarmingsenergie is, maar nu als back-up wordt gebruikt. Pas als de zon niet voldoende warmte afgeeft, komt jouw stookolie-installatie in actie. Je bespaart dus op je brandstofverbruik terwijl je je comfort behoudt, want je beschikt op elk moment over warm water voor jouw sanitair of verwarming.

In vergelijking met een oude verwarmingsketel kan de combinatie van een zonneboiler met een stookoliecondensatieketel je tot 40% energie besparen. Met dit hybride systeem verminder je eveneens de CO2-uitstoot met 40%.

Ontdek hier alle voordelen van een hybride systeem dat stookolie met een zonneboiler combineert

2. Warmtepomp

De warmtepomp is ontworpen om warmte uit de omgeving op te vangen en werkt in combinatie met elektriciteit. De warmtepomp kan een meer dan behoorlijke efficiëntie bereiken, maar dit heeft zijn grenzen. Wanneer de buitentemperatuur onder 5°C daalt en de radiatoren een temperatuur boven 60°C nodig hebben, werkt de warmtepomp niet meer optimaal en is er extra elektriciteit nodig. Deze limiet wordt gecompenseerd wanneer de warmtepomp wordt gecombineerd met een stookolieverwarmingssysteem. Deze combinatie met een condensatieketel laat je toe je ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken: je verbruik wordt dan tot 60% gereduceerd terwijl jouw CO2-uitstoot gehalveerd wordt!

Ben je geïnteresseerd in dit hybride systeem? Ontdek hier alles wat je moet weten over het combineren van een mazoutketel met een warmtepomp.

3. Koolstofneutrale brandstoffen

Er komt een nieuwe generatie koolstofarme en zelfs koolstofneutrale brandstoffen op de markt. Deze hernieuwbare vloeibare brandstoffen kunnen worden gemengd met stookolie en deze laatste op termijn vervangen. Deze brandstoffen bieden vele voordelen, waarvan de belangrijkste is dat ze perfect kunnen worden gebruikt in uw bestaande stookolieketel en -opslagtank. Maar ze zijn ook permanent beschikbaar en onuitputtelijk, gemakkelijk te vervoeren en op te slaan, ze garanderen een hoge mate van autonomie en zijn koolstofarm of zelfs koolstofneutraal.

Volgens ons vormen deze vloeibare koolstofneutrale brandstoffen dan ook de schakel op de toekomst voor iedereen die met mazout verwarmt. Ontdek in onze video alles wat je moet weten over deze nieuwe generatie van hernieuwbare vloeibare brandstoffen of download onze gids.

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10055-13978/informazout-vzw/partnerberichten/hybride-stookolieverwarming-in-al-haar-vormen/