livios logo

3 eenvoudige tips om energie te besparen

Terwijl we overdag van een aangename warmte hebben kunnen genieten, is het duidelijk dat de nachten kouder worden. De zomer loopt ten einde. Het is dus tijd om na te denken over het winterklaar maken van uw verwarmingssysteem, als u dat nog niet hebt gedaan. Hier zijn een paar gemakkelijk te volgen tips en trucs waarmee u dit najaar kunt genieten van de warmte in uw woning.

1.       Radiatorfolie plaatsen

Achter de radiatoren gaat ook warmte verloren. Je stuurt de warmte namelijk deels in de muur en via de buitenmuur gaat die gewoon op in de buitenlucht. Gelukkig kun je dat verlies heel eenvoudig beperken met behulp van radiatorfolie.

Radiatorfolie is zilverfolie, of luchtkussenfolie met een aluminium buitenlaagje, die de straling van de radiator doeltreffend reflecteert of terug de kamer instuurt.  Op die manier vermindert de folie de warmtestraling aan de achterkant van je radiator tot maar liefst 95%. Je bespaart zo een heleboel. Lees ons stappenplan om je radiatorfolie correct te plaatsen.

2.       Buis isoleren

Het belang van dak- en muurisolatie is algemeen gekend, maar er gaat ook veel warmte verloren via de buizen van je verwarmingsketel naar de radiatoren. Zeker in ruimtes die niet verwarmd moeten worden, zoals de garage of de kelder, is dat natuurlijk zonde.

Ben je gewonnen voor het idee, maar heb je geen idee hoe je buisisolatie moet plaatsen? Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Kant-en-klare rollen die je rond de buizen kunt doen (ook wel leidingschalen genoemd) zijn courant verkrijgbaar in doe-het-zelfzaken. Ze bestaan in verschillende diktes en materiaal. Buisisolatie plaatsen is een van de meest renderende isolatie-ingrepen die je kunt doen, hiermee kan je elk jaar tot 30 liter stookolie besparen voor elke meter buis die je isoleert.

3.       Ramen en deuren checken

Nieuwe huizen zijn uitstekend geïsoleerd, en dat is ook verplicht. Maar de meeste oudere woningen laten op dat vlak nog heel wat te wensen over. Zo zijn ramen en deuren vaak echte tochtgaten. Voel jij ook een koude wind als je voorbij de deur wandelt, of wanneer je je neervlijt in de zetel naast het raam? Dat probleempje los je zo op met tochtstrips. Die vind je ook in doe-het-zelfzaken.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10055-15551/informazout-vzw/partnerberichten/3-eenvoudige-tips-om-energie-te-besparen/