livios logo

De eerste gezinnen verwarmen met koolstofarme vloeibare brandstof

Enkele weken geleden werd er bij een tiental gezinnen ‘R33’ brandstof geleverd. R33 is een mengeling van 67% conventionele stookolie en 33% hernieuwbare brandstof. De brandstofmix R33 van dit proefproject is momenteel nog niet verkrijgbaar maar tijdens de koude dagen die daarop volgden, konden de gebruikers toch al meteen ervaren hoe aangenaam warm en comfortabel je huis kan zijn als je verwarmt met zo’n koolstofarme brandstof.

15877-NL

Johan wil ook zijn steentje voor het klimaat bijdragen.

Foto Informazout vzw

15877-NL

Nadine verwamt deze winter haar woning met koolstofarme brandstoffen.

Foto Informazout vzw

Een derde minder CO2

Deze brandstofmix zorgt in zijn eentje voor maar liefst een derde minder CO2-uitstoot ten opzichte van klassieke stookolie. Koolstofarme brandstoffen zijn daarom essentieel in de energietransitie voor het behalen van de Europese doelstellingen omtrent koolstofneutraliteit in 2050.

“Wij hebben gekozen voor deze koolstofarme brandstof omdat wij ons steentje willen bijdragen aan een beter milieu en een positieve impact willen hebben op het klimaat. Om diezelfde reden hebben we ook zonnepanelen laten plaatsen op het dak. ”, vertelt Johan uit Poperinge.

Zonder aanpassingen te gebruiken in bestaande stookolietanks en -ketels

Het grootste voordeel van deze brandstof is dat hij ‘drop-in’ is. Dat wil zeggen dat hij perfect te gebruiken is in bestaande verwarmingsketels en prima gemengd kan worden met klassieke stookolie.

“Toen we ons huis in 1988 gebouwd hebben was mazout de eerste keuze. In 2019 moesten we onze oude verwarmingsketel vervangen en hebben we gekozen voor een hoogrendementsketel die zich perfect leent tot het gebruik van nieuwe brandstoffen zoals koolstofarme stookolie.”, legt Nadine uit.

Benieuwd naar de ervaringen van Johan, Nadine en andere gebruikers van koolstofarme brandstof? Bekijk de video’s.

Meer weten over koolstofarme brandstoffen? Download de whitepaper.

9 dingen die je moet weten over verwarmingstechnieken


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10055-15877/informazout-vzw/partnerberichten/de-eerste-gezinnen-verwarmen-met-koolstofarme-vloeibare-brandstof/