livios logo

3 tips om jouw energiefactuur te verlichten

Het aandeel van de verwarmingskost in de totale energiefactuur van een gemiddeld gezin bedraagt 55%. Dat is veel, het goede nieuws is dat je flink kunt besparen door te investeren in een energiezuinig verwarmingstoestel. De 3 tips hieronder helpen je de juiste keuzes te maken bij de vervanging van je oude verwarmingsinstallatie.

1. Check het energielabel

Let op het energielabel dat sinds september 2015 verplicht op alle nieuwe verwarmingstoestellen op stookolie, gas, elektriciteit -ook warmtepompen- en sanitair warmwatertoestellen vermeld moet zijn. Dit label geeft aan hoe efficiënt een nieuw verwarmingstoestel warmte kan produceren. Hoe groener het logo, hoe hoger het rendement en hoe lager het energieverbruik. Zo heb je de zekerheid te besparen op jouw verwarmingskost maar eveneens de CO2 uitstoot te reduceren. Zo win je twee maal: je voelt het in jouw portemonnee en het milieu vaart er wel bij.

Wens je meer informatie over de energielabels op verwarmingstoestellen? Consulteer dan zeker de pagina op onze website dat dieper ingaat op de energielabels .

Ben je echter al een stap verder in de overweging en wil je het energielabel van een bepaald merk en type kennen, check dan meteen onze handige zoekmotor .

2. Voer een simulatie uit

Door je oude verwarmingsinstallatie te vervangen door een apparaat van de nieuwste generatie verbruik je tot 30% minder, daalt jouw energiefactuur met 30 % en vermindert de CO2 uitstoot evenredig.

Vraag je je af wat het effect van zo’n superzuinige stookolie-installatie in jouw situatie kan zijn? Doe de test . Onze simulator berekent in enkele eenvoudige stappen hoeveel jij kan besparen aan stookolieverbruik en vertelt je meteen ook wat de terugverdientijd van zo’n nieuwe installatie is.

3. Doe beroep op een expert

Laat de plaatsing en het onderhoud van jouw nieuwe verwarmingsinstallatie over aan een expert, doe een beroep op een erkend MazoutExpert. Hij staat je bij met advies in de keuze van het verwarmingssysteem dat het best aan jouw noden beantwoordt. En zijn kwalitatieve service gaat verder bij de correcte afregeling en het onderhoud van de verwarmingsinstallatie tot in de perfectie.

Kies dus voor de garantie van kwaliteit en vind de verwarmingstechnicus met het MazoutExpert kwaliteitslabel in jouw buurt via informazout.be/mazoutexpert .

11 dingen die je moet weten over centrale verwarming


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10055-9815/informazout-vzw/partnerberichten/3-tips-om-jouw-energiefactuur-te-verlichten/