livios logo

Hebt u een klare kijk op energiebewust zijn?

Het blijkt uit een onderzoek van iVOX* dat de Belg energiebewust en realist is. De Belg is inderdaad energie- en milieubewust, maar ook het rendement en de basisinvestering spelen een belangrijke rol bij zijn beslissingsproces.

6 op 10 Belgen is overtuigd dat een energiemix de toekomst is

Bijna 4 op 10 (37%) Belgen droomt van verwarming op zonne-energie en zou overschakelen als het betaalbaar en haalbaar zou zijn. Terzelfdertijd is 6 op 10 van mening dat je hernieuwbare energie het best aanvult met gekende vormen van energie zoals bijvoorbeeld stookolie.

6 op 10 Belgen zou zijn oude verwarmingsinstallatie graag vervangen

De meeste Belgen verwarmen hun woning met aardgas of stookolie. De helft van de ondervraagden die verwarmen met stookolie, hebben een verwarmingsketel die ouder is dan 15 jaar. Bijna 4 op 10 onder hen overweegt om die ketel te vervangen door een energiezuinige ketel. Na bijkomende uitleg over beter rendement en minder milieu-impact zijn meer dan 6 op 10 mazoutgebruikers te vinden voor een nieuwe mazoutketel.

Wij geloven in de mix van duurzame energie (bijv. zonne-energie) en stookolie

Deze combinatie is nog interessanter nu het zwavelgehalte in stookolie van 1000 ppm (deeltjes per miljoen) naar 50 ppm is gedaald, en zelfs naar 10 ppm voor de mazout extra. Dat betekent: minder emissie, minder afzetting in je ketel en een beter rendement.

Een condensatieketel met het A-label is perfect geschikt om gecombineerd en goedkoper te verwarmen

 Zo een mazoutketel van de nieuwe generatie biedt je heel wat voordelen. Je verbruikt tot 30% minder brandstof, je verbruikskosten zakken met 30% en je CO2-uitstoot daalt met 30%.  Dat is niet alleen goed nieuws voor je portemonnee maar ook voor het milieu en het klimaat.

*Onderzoek uitgevoerd door iVOX bij duizend Belgische eigenaars van een woning, in opdracht van Informazout. Het onderzoek is representatief naar taal, geslacht, leeftijd en diploma. de foutenmarge bedraagt 3,02%.

11 dingen die je moet weten over centrale verwarming


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10055-9937/informazout-vzw/partnerberichten/hebt-u-een-klare-kijk-op-energiebewust-zijn/