livios logo

Jouw rots in privacy

We weten als geen ander dat privacy in gradaties komt en soms heb je net dat tikkeltje meer nodig dan een visuele afscheiding van de rest van de wereld. Om écht tot rust te komen in je tuin heb je ook stilte nodig.

13442-N

De Gabion Stonewall is een solide privacy oplossing met ook een geluiddempend effect

Foto Betafence

13442-N

Gabion Stonewall, gevuld met rode lavasteen

Foto Betafence

13442-N

DOWNLOAD: 12 ideeën voor meer privacy in je tuin

Foto Betafence

Soms betekent privacy in de tuin meer dan alleen visuele privacy, waarbij de tuin afgesloten wordt voor ongewenste ogen. Soms heeft een tuin ook nood aan wat meer auditieve privacy, bijvoorbeeld wanneer je naast een drukke weg woont en het voorbijrazende verkeer voor hinder zorgt. In dat geval kan de Gabion Stonewall je oplossing zijn.

Twee keer privacy met de Gabion Stonewall

Deze solide wand biedt je niet alleen 100% visuele privacy, maar met een dikte van 30cm en gevuld met lavastenen dempt de Gabion Stonewall het directe geluid van de andere kant met zo’n 50%. Luister maar! Hiermee voldoet de wand aan ISO-normen 10140-2 en 717-1. De panelen voor de wanden zijn beschikbaar in 3 hoogtes: 160cm, 180cm en 200cm. Deze unieke afsluiting is eenvoudig en snel te plaatsen, is bijzonder stevig (weerstaat windkracht tot wel 165km/u!) en heeft een uniek ontwerp waarbij de palen niet zichtbaar zijn. Dit geeft de indruk dat de Gabion Stonewall uit 1 stuk bestaat. Dat de wand dan ook de best choice is, hoeft dan ook niet te verbazen.

Onzichtbare palen met een moustache

Voor de Gabion Stonewall dokterden we een nieuw systeem uit waarbij we de palen van de gevulde wand konden verbergen. Dit doen we met behulp van zogenaamde moustache bevestigingen. De paal zit tussen 2 draadpanelen die bij elkaar gehouden worden door de moustaches. Deze kunnen op verschillende breedtes gemonteerd worden. Vanzelfsprekend heb je minder geluidsdemping naarmate de wand dunner wordt.

Nog meer privacy met : 12 oplossingen die de privacy in jouw tuin waarborgen

Hoewel we zeer sociale wezens zijn, zijn we ook individuele personen met behoefte aan een eigen ruimte. Een eigen ruimte waarin we onszelf kunnen zijn, zonder toezicht of sociale controle die af en toe toch wel stresserend kan zijn. Privacy, of het 'recht om met rust gelaten te worden' is om die reden een basisbehoefte en even belangrijk voor ons welzijn als eten en drinken. 

De specialist van tuinafsluitingen, Betafence beseft dat ten volle en heeft 12 oplossingen die de privacy in jouw tuin waarborgen. Je tuin moet immers een plaats zijn waar je helemaal tot rust kan komen en waar je 100 % jezelf kan zijn.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10057-13442/betafence/partnerberichten/jouw-rots-in-privacy/