livios logo

Zelf je tuinafsluiting plaatsen, kan dat wel?

In principe bevat het Betafence particuliere gamma geen enkele tuinafsluiting die niet door een ietwat handige Harry geplaatst kan worden. Alle Betafence afsluitingen werden immers zorgvuldig ontworpen om vlot te kunnen plaatsen. Voor elke tuinafsluiting is er zo goed als geen speciaal of duur gereedschap nodig. Moeilijkheid van plaatsen is dus geen echt keuzecriterium om voor een bepaald type afsluiting te kiezen. De ene afsluiting is weliswaar makkelijker te plaatsen dan de andere, maar geen enkele plaatsing is onoverkomelijk moeilijk. Ook daar geldt de aloude DIY-wet: je weet pas écht wat het is als je het al eens zelf gedaan hebt.

14102-NL

Op het YouTube kanaal van Betafence (Betafence09) staat van iedere afsluiting wel een montagefilmpje

Foto Betafence

14102-NL

Dit schema geeft een overzicht van de particuliere Betafence afsluitingen en de keuzecriteria.

Foto Betafence

14102-NL

Met de app-simulator kan je virtueel visualiseren hoe je afsluiting er zal uitzien in je eigen tuin.

Foto Betafence

Gouden tip: Neem eerst en vooral de montagehandleiding van de gekozen afsluiting door, vooraleer je aan de slag gaat. Of bekijk de montagefilmpjes op het Betafencekanaal van You Tube. De meeste problemen worden immers veroorzaakt door een verkeerde volgorde van werken. Wie werkt volgens de stappen in de montagehandleiding en met het juiste gereedschap op de juiste plaats heeft meestal geen problemen.

Hoe kies je de tuinafsluiting die het best bij je past?

Het juiste type tuinafsluiting kiezen, is uiteraard de allereerste stap die je moet zetten als je zelf je tuinafsluiting wil plaatsen. En er zijn nogal wat criteria die je tegenover elkaar moet afwegen. Zo kun je je volgende vragen stellen bij de keuze van je tuinafsluiting:

1. Moet mijn tuinafsluiting enkel afbakenen of ook ontraden? 

Is de afsluiting vooral bedoeld om de hond te beletten op straat te lopen? En is het oke dat de afsluiting zich integreert in de omgeving en dus zo onopvallend mogelijk is? Dan zal een tuingaaasomheining met Pantanet of Fortinet een uitstekende keuze zijn. De hoogte kies je naargelang de springkracht van je favoriete viervoeter.

Wil je echter ook een ontradend effect tegenover ongewenste indringers? Dan opteer je beter voor een meer robuuste afsluiting met Zenturo of Bekafor draadpanelen van minstens 1,73 m hoog.

2. Moet mijn tuinafsluiting enig designgehalte uitstralen? 

In dat geval zal het Creazen spijlenhekwerk je waarschijnlijk wel bevallen. Of de Zenturo Classic al dan niet aangevuld met pixels. En misschien kies je wel voor een uitvoering ervan in Corten staal coating?

3. Moet mijn tuinafsluiting ook zorgen voor visuele privacy?

Dit is een criterium dat de laatste jaren fors aan belang gewonnen heeft, omdat de tuin meer en meer als een extra woonkamer ervaren wordt. Ook hiervoor vind je in het Betafence gamma heel aantrekkelijke oplossingen. Download hiervoor onze brochure “12 ideeën voor meer privacy in je tuin”.

4. Met welk budget moet ik rekening houden?

Als doe-het-zelver bespaar je uiteraard op de plaatsingskost, maar dat betekent niet dat je afsluiting gratis wordt natuurlijk. Tussen de verschillende Betafence afsluitingen zijn er aanzienlijke prijsverschillen die vooral te maken hebben met de hoeveelheid staal die erin verwerkt zit. Hoe meer staal, hoe hoger de prijs. Besef ook dat je met Betafence kwaliteit aankoopt waarvan je decennialang zal genieten. Zonder enige onderhoudskost bovendien. Ook dat neem je best in overweging bij je finale keuze.

Om je te helpen bij het kiezen, hebben we deze 4 criteria netjes en overzichtelijk samengevat in onze Productwijzer - Ontdek de afsluiting die bij je past”, die je hier kan downloaden.

Je kan je Betafence tuinafsluiting ook vooraf virtueel visualiseren met de Betafence simulator/app aan de hand van een eigen foto van je tuin. Hoe je dat precies doet, zie in deze simulator-tutorial.

Meer info gewenst? contacteer onze consumentenlijn op 056/73 47 47 of via info.benelux@betafence.com of www.betafence.be.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10057-14102/betafence/partnerberichten/zelf-je-tuinafsluiting-plaatsen-kan-dat-wel/