livios logo

Bouw nu al Bijna-Energieneutraal (BEN) met Recticel Insulation

Bijna-Energieneutraal Bouwen, kortweg BEN-bouwen, is de toekomst. In 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa Bijna-Energieneutraal zijn. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, halen ze hoofdzakelijk uit groene energiebronnen.

10305-N

BEN-bouwen is nu al perfect mogelijk dankzij een goed geïsoleerde bouwschil

Foto Recticel Insulation

10305-N

Eurowall Xentro spouwisolatie

Foto Recticel Insulation

10305-N

L-Ments zelfdragende en isolerende dakelementen

Foto Recticel Insulation

Klaar voor de toekomst: bouw nu al BEN! 

Bouwbedrijf GM Derde uit Wichelen bouwt in Aalst 2 BEN-eengezinswoningen. Dit project toont aan dat u niet tot 2021 hoeft te wachten om BEN te bouwen. Om nu al de BEN-eis te behalen, zorgt u in de eerste plaats voor een goed geïsoleerde bouwschil. Met een doordachte isolatie beperkt u de energievraag en zorgt u voor minder uitstoot van broeikasgassen.

De energie die u dan nog nodig heeft, kunt u duurzaam opwekken. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen verdient u terug dankzij lagere energiefacturen. Een BEN-woning is ten slotte ook een stuk comfortabeler: u ervaart geen tocht en er is bijna geen warmteverlies.

BEN bouwen met Eurowall® Xentro® spouwisolatie met lambda 19

De nieuwe Eurowall® Xentro® spouwisolatieplaten, die bij dit project in Aalst zijn toegepast, hebben een lambda isolatiewaarde van 0,019 W/mK. Xentro® technology staat voor een geavanceerde, nieuwe generatie isolatie: extra efficiënt en compact. De combinatie van een kern in Xentro® technology met kwalitatieve, gasdichte bekledingen maken Eurowall® Xentro® spouwisolatie tot een hoogperformante isolatieoplossing.

BEN bouwen met L-Ments® dakelementen voor hellende daken

De daken van de woningen in Aalst zijn geïsoleerd met L-Ments® : zelfdragende, isolerende dakelementen. Aannemer Geert Derde: “Bij dit project ben ik niet aan mijn proefstuk toe. Ik heb ondertussen al verschillende BEN-woningen gerealiseerd. Duurzame oplossingen, zoals L-Ments® dakelementen en Eurowall® Xentro® spouwisolatieplaten van Recticel Insulation, zijn essentieel om een zo energiezuinig mogelijke woning te bouwen. Beide isolaties zijn interessant voor mij omwille van het gebruiksgemak en de tijdswinst bij de plaatsing."

"Dankzij de L‑Ments® panelen kan er gewerkt worden met een lichtere draagstructuur, wat – in combinatie met de grote overspanningen – het ganse bouwproces versnelt. Bovendien isoleren de  L-Ments® panelen uitermate goed wat resulteert in een beperkte dikte. Dit doorgedreven isolatiepakket betekent dat de bewoners dag in dag uit veel minder energie zullen moeten opwekken voor bv. verwarming.”

> Meer weten over isoleren met Recticel Insulation? Surf naar www.recticelinsulation.be

> Vraag hier uw exemplaar van onze informatiekrant met het antwoord op elke isolatievraag.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-10305/recticel-insulation/partnerberichten/bouw-nu-al-bijna-energieneutraal-ben-met-recticel-insulation/