livios logo

Samen naar een Bijna-EnergieNeutrale Woning

Elke nieuwbouwwoning moet verplicht bijna-energieneutraal (BEN) zijn vanaf 2021. Maar waarom wachten als het nu al kan? Zo wint u meteen al de strijd tegen de energiefactuur en krikt u de waarde van uw woning stevig op. En een mogelijke financiële premie krijgt u er bovenop.

10849-N

Eurowall Xentro spouwisolatie

Foto Recticel Insulation

10849-N

Eurofloor Xentro vloerisolatie

Foto Recticel Insulation

Surf naar www.recticelinsulation.be/news/ken-je-ben-al en ontdek hoe coach BEN u helpt om toekomstgericht te bouwen.

S-peil vervangt K-peil voor nieuwe woongebouwen met bouwaanvraag vanaf 2018

Vanaf volgend jaar houdt u in Vlaanderen rekening met het S-peil als u een nieuwe woning wil bouwen. S-peil staat voor schil-peil. Het komt in de plaats van het vroegere K-peil en de Netto Energie Behoefte (NEB). Compacter bouwen (wat niet noodzakelijk kleiner betekent maar minder oppervlakte van de gebouwschil) heeft een positieve invloed op de S-waarde. Ook het inzetten van zo perfomant mogelijke isolatieoplossingen wordt nog belangrijker om te voldoen aan de S31 eis vanaf 1 januari 2018. Eurowall Xentro spouwisolatie en Eurofloor Xentro vloerisolatie van Recticel Insulation hebben een lambda van 0,019 W/mK, de laagste lambdawaarde ooit voor PU hardschuimplaten. Zo hoeft u uw bouwplannen niet aan te passen en kunt u gemakkelijker voldoen aan de nieuwe regelgeving.

Kies voor zo performant mogelijke isolatiematerialen

Wilt u ook een laagenergiewoning of bijna-energieneutrale woning bouwen? Vraag dan vrijblijvend een gratis offerte aan en we brengen u in contact met onze erkende plaatser in uw buurt.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-10849/recticel-insulation/partnerberichten/samen-naar-een-bijna-energieneutrale-woning/