livios logo

Hoe kan ik binnenisolatie bevestigen bij de renovatie van een bestaande woning?

U kan Eurothane G binnenisolatie plaatsen op twee manieren, namelijk met een mechanische bevestiging of bevestiging door middel van kleefgips of lijmschijm. De keuze wordt vooral bepaald door de aard van de ondergrond.

10966-N

Eurothane G binnenisolatie: mechanische bevestiging

Foto Recticel Insulation

10966-N

Eurothane G binnenisolatie: bevestiging door middel van kleefgips

Foto Recticel Insulation

10966-N

Eurothane G: bevestiging door middel van lijmschuim

Foto Recticel Insulation

Mechanisch of kleven?

Voor plafond en scheidingswandbekleding kiest u voor een mechanische bevestiging op een houten structuur. Bij toepassing op wanden is ook het kleefsysteem mogelijk voor zover de bestaande wand compatibel is met kleefgips/lijmschuim en de wand geen te grote oneffenheden vertoont. Is dit wel het geval, dan is ook hier een houten structuur als uitvlakking aangewezen.

Premie voor binnenisolatie

Wist u dat u in Vlaanderen een premie voor binnenisolatie kunt ontvangen? Dit is alleen mogelijk als u de werken door een aannemer laat uitvoeren, die beschikt over een certificaat van bekwaamheid of aspirant. Uw aannemer kan zich bij Recticel Insulation informeren om een vereiste opleiding over binnenisolatie te volgen. Werken begeleid door een architect met controle op de uitvoering van de werken, komen ook in aanmerking.

Met Eurothane G binnenisolatie van 5 + 1 cm voldoet u al aan de eis (RD-waarde van minstens 2 m²K/W) en kunt u zo een premie ontvangen van €15/m².

Ook in Brussel en Wallonië kunt u een isolatiepremie aanvragen.

Informeer u verder op onze website.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-10966/recticel-insulation/partnerberichten/hoe-kan-ik-binnenisolatie-bevestigen-bij-de-renovatie-van-een-bestaande-woning/