livios logo

Hoe kan ik het beste mijn vloer isoleren?

Speel op zeker en isoleer uw vloer met harde isolatieplaten in polyurethaan. Ongeveer 15% van de energie in een woning gaat verloren via de vloer. Doordat we bijna altijd in contact zijn met dit oppervlak, beïnvloedt de vloer rechtstreeks ons wooncomfort. De juiste vloerisolatie vermijdt bovendien vochtige vloeren als gevolg van oppervlaktecondensatie.

11424-N

Eurofloor Xentro vloerisolatie

Foto Recticel Insulation

11424-N

Eurofloor vloerisolatie

Foto Recticel Insulation

Een zuinige en comfortabele woning staat of valt dus met kwalitatieve vloerisolatie. PU isolatieplaten van Recticel Insulation hebben aan beide zijden een matgrijze, alkalibestendige bekleding met handig rasterpatroon. Dankzij de hoge isolatiewaarde kunt u in de opbouw heel wat plaats winnen.

Een isolatieplaat voor elk type vloer

Een vloer isoleren doet u maar één keer. Levenslange stabiliteit is dus onontbeerlijk. Net daarom is een professionele plaatsing zo belangrijk. Bij vloeren die zwaar belast worden, zoals garages, is dat een uitdaging. Kies daarom het juiste isolatiemateriaal, anders kan dit leiden tot schade zoals verzakkingen.

Met de Eurofloor 300 vloerisolatieplaat maakt u komaf met die risico's. Door een druksterkte van maar liefst 300 kPa (3 kg/cm² bij 10% vervorming) weerstaat uw vloer makkelijk aan zwaardere belastingen. En dankzij het compacte formaat (600 x 1200 mm) is Eurofloor 300 ook handig voor moeilijk bereikbare en/of kleinere ruimtes, zoals zolders en gangen.

De grotere Eurofloor isolatieplaten zijn dan weer handig als u rekent op een erg snelle plaatsing in grotere ruimtes. Deze platen hebben een groot formaat (1200 x 2500 mm). Eurofloor vloerisolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde (λd 0,022 W/mK) en zijn ideaal voor vloerverwarming. Zowel voor uw nieuwbouw- als voor uw renovatieproject is Eurofloor vloerisolatie een goede oplossing.

Het neusje van de zalm zijn de Eurofloor Xentro vloerisolatieplaten met een uiterst goede isolatiewaarde (λd 0,019 W/mK). Ook deze platen zijn voorzien van een rastersysteem dat de installatie vereenvoudigt. De isolatieplaten kunnen zowel op als onder de vloerplaat worden aangebracht.

Surf naar www.recticelinsulation.be voor meer informatie.
U kunt daar ook gemakkelijk een gratis offerte vragen voor het plaatsen van vloerisolatie door een erkende Recticel aannemer uit uw buurt.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-11424/recticel-insulation/partnerberichten/hoe-kan-ik-het-beste-mijn-vloer-isoleren/