livios logo

Ben jij al BEN? Bouw nu Bijna-Energieneutraal (BEN) met Recticel Insulation

Hoewel pas vanaf 2021 elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) moet zijn, voldeden in 2016 maar liefst 52% van de woningen waarvoor een bouwaanvraag werd ingediend al aan de BEN-normen. Volkomen terecht!

11645-N

Bouw nu BEN met Recticel Insulation

Foto Recticel Insulation

11645-N

Eurowall Xentro spouwisolatie met lambda 0,019 W/mK

Foto Recticel Insulation

11645-N

Eurofloor Xentro vloerisolatie met lambda 0,019 W/mK

Foto Recticel Insulation

Want waarom zou je tot 2021 wachten als de huidige technologieën het perfect haalbaar en betaalbaar maken om nu al BEN te bouwen? Zo verlaag je nu al je energiefactuur en is je woning later meer waard. Bovendien kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli. Ontdek alles over BEN-bouwen op www.IedereenBEN.be en schrijf je in voor de BEN-challenge!

6 voorwaarden voor BEN

In 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa bijna-energieneutraal zijn. Dat is een gevolg van de Europese Richtlijn Energieprestatie van Gebouwen, afgekort als EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). In Vlaanderen wordt een nieuwe woning of een nieuw appartement als BEN bestempeld als aan 6 voorwaarden wordt voldaan:

  1. Het E-peil is lager of gelijk aan E30.
  2. Het S-peil is lager of gelijk aan S31.
  3. Elk van de constructiedelen voldoet aan een specifieke Umax-eis.
  4. De oververhittingsindicator is kleiner dan 6.500 Kh.
  5. De woning beschikt over ventilatievoorzieningen zoals vermeld in bijlage IX van het Energiebesluit van 19 november 2010.
  6. De energie komt grotendeels van een systeem voor hernieuwbare energie dat beantwoordt aan welbepaalde kwalitatieve en kwantitatieve voorwaarden.

Bouw nu BEN met Recticel Insulation

Om de BEN-eis te behalen, zorg je in de eerste plaats voor een goed geïsoleerde bouwschil. Met een doordachte isolatie beperk je de energievraag en zorg je voor minder uitstoot van broeikasgassen. De energie die je dan nog nodig heeft, kan je duurzaam opwekken. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen verdien je terug dankzij lagere energiefacturen. Een BEN-woning is ten slotte ook een stuk comfortabeler: je ervaart geen tocht en er is bijna geen warmteverlies.

De isolatieoplossingen van Recticel Insulation zijn ideaal om een BEN-woning te bouwen. Zo is er Eurowall® Xentro® spouwisolatie en Eurofloor Xentro® vloerisolatie, met een extreem goede isolatiewaarde van 0,019 W/mK. Meer weten over isoleren met Recticel Insulation? Surf naar www.recticelinsulation.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-11645/recticel-insulation/partnerberichten/ben-jij-al-ben-bouw-nu-bijna-energieneutraal-ben-met-recticel-insulation/