livios logo

Bouw een (BEN) Bijna-Energieneutrale woning met Recticel Insulation

Wacht niet meer tot 2021 om een Bijna-Energieneutrale (BEN) woning te bouwen. Zo verlaag je nu al je energiefactuur en is je woning later meer waard. Bovendien kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli. Ontdek alles over BEN-bouwen op www.IedereenBEN.be en schrijf je in voor de BEN-challenge!

12330-N

Eurowall Xentro spouwisolatie - Recticel Insulation

Foto Recticel Insulation

12330-N

Bouw nu je BEN (Bijna-Energieneutrale) woning met Recticel Insulation

Foto Recticel Insulation

12330-N

Bouw nu je BEN (Bijna-Energieneutrale) woning met Recticel Insulation

Foto Recticel Insulation

6 voorwaarden voor BEN

In 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa bijna-energieneutraal zijn. Dat is een gevolg van de Europese Richtlijn Energieprestatie van Gebouwen, afgekort als EPBD (Energy Performance of Buildings Directive). In Vlaanderen wordt een nieuwe woning of een nieuw appartement als BEN bestempeld als aan 6 voorwaarden wordt voldaan:

  1. Het E-peil is lager of gelijk aan E30.
  2. Het S-peil is lager of gelijk aan S31.
  3. Elk van de constructiedelen voldoet aan een specifieke Umax-eis.
  4. De oververhittingsindicator is kleiner dan 6.500 Kh.
  5. De woning beschikt over ventilatievoorzieningen zoals vermeld in bijlage IX van het Energiebesluit van 19 november 2010.
  6. De energie komt grotendeels van een systeem voor hernieuwbare energie dat beantwoordt aan welbepaalde kwalitatieve en kwantitatieve voorwaarden.

Bouw nu BEN met Recticel Insulation

Om de BEN-eis te behalen, zorg je in de eerste plaats voor een goed geïsoleerde bouwschil. Met een doordachte isolatie beperk je de energievraag en zorg je voor minder uitstoot van broeikasgassen. De energie die je dan nog nodig heeft, kan je duurzaam opwekken. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen verdien je terug dankzij lagere energiefacturen. Een BEN-woning is ten slotte ook een stuk comfortabeler: je ervaart geen tocht en er is bijna geen warmteverlies.

De isolatieoplossingen van Recticel Insulation zijn ideaal om een BEN-woning te bouwen. Zo is er Eurowall Xentro spouwisolatie en Eurofloor Xentro vloerisolatie, met een extreem goede isolatiewaarde van 0,019 W/mK. Meer weten over isoleren met Recticel Insulation? Surf naar www.recticelinsulation.be.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-12330/recticel-insulation/partnerberichten/bouw-een-ben-bijna-energieneutrale-woning-met-recticel-insulation/