livios logo

Hoe kan ik mijn vloeren isoleren?

Als je ervoor kiest om zelf je vloeren te isoleren, heb je de mogelijk om de isolatie boven of onder de vloerplaat te leggen.

12334-N

Combobase vloerisolatie - Recticel Insulation

Foto Recticel Insulation

12334-N

Eurofloor vloerisolatie - Recticel Insulation

Foto Recticel Insulation

Als de isolatie onder de vloerplaat komt, dan zijn de Fitforall isolatieplaten van Recticel Insulation het meest geschikt voor deze klus. Deze isolatieplaten kan je zelf snel en gemakkelijk plaatsen, onder andere dankzij het tand- en groefkliksysteem. Bovendien bespaar je veel plaats aangezien deze isolatie relatief dun is door de uitstekende isolatiewaarde (λD = 0,023 W/mK).

Ook als de vloerisolatie boven de vloerplaat komt, kan je kiezen om te isoleren met Fitforall isolatieplaten. Hiermee is jouw vloer perfect geïsoleerd, maar je moet dan wel nog verder de vloer afwerken met een gewapende chape aangezien je niet rechtstreeks kunt lopen op deze isolatieplaten.
Als je echter kiest om te isoleren met Combobase isolatiepanelen, sla je twee vliegen in één klap. De sterk isolerende PIR-plaat zorgt voor de gedroomde vloerisolatie én met de geïntegreerde spaanplaat tover je meteen een beloopbare vloer tevoorschijn. Helemaal klaar om eventueel verder te bekleden.

Surf naar www.recticelinsulation.be voor meer informatie.

Je vloeren laten isoleren door een vakman

Als je je vloeren liever laat isoleren door een vakman, komen de Eurofloor en Eurofloor 300 isolatieplaten van Recticel Insulation in aanmerking. Eurofloor (1200 mm x 2500 mm) vloerisolatie zijn grote platen die uiterst geschikt zijn wanneer je kiest voor de snelheid van het werken met zo groot mogelijke platen en om dus grote oppervlakten te isoleren.

De Eurofloor 300 isolatieplaat (600 mm x 1200 mm) is dan weer de kleinere versie van de Eurofloor isolatieplaat. Eurofloor 300 vloerisolatie is beter geschikt voor zowel kleinere ruimtes zoals zolders en gangen als voor zwaarder belaste vloeren dankzij de uiterst hoge drukvastheid van 300 kPa (3 kg/cm² of 30 ton/m² bij 10 % vervorming).

Surf naar www.recticelinsulation.be voor meer informatie.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-12334/recticel-insulation/partnerberichten/hoe-kan-ik-mijn-vloeren-isoleren/