livios logo

Goed renoveren? Dat doe je in de juiste volgorde!

Elke woning energiezuinig in 2050, dat is het doel van de BENOveren-campagne van de Vlaamse overheid. Wil jij ook je woning energiezuiniger maken? Voor je aan ingrijpende renovaties als je verwarmingssysteem of nieuwe ramen begint, pak je best eerst je isolatie aan. We helpen je alvast op weg.

12793-N

Met Comfofix isolatiepanelen isoleer je in een handomdraai de binnenkant van je dak.

Foto Recticel Insulation

12793-N

Isoleer je je dak aan de buitenkant? Dan kan je ook kiezen voor L-Ments dakelementen.

Foto Recticel Insulation

12793-N

Met Powerroof isolatieplaten creëer je een doorlopend isolatieschild aan de buitenkant van je dak.

Foto Recticel Insulation

Isoleren brengt op
Je woning isoleren is een ingreep die zichzelf terugverdient. Om je woning goed te isoleren, krijg je niet alleen renovatiepremies. Isolatie heeft ook een grote impact op je wooncomfort en energiekosten. Bovendien stijgt een goed geïsoleerde woning in waarde.

Hou je bouwschil op peil
Om een huis bijna-energiezuinig (BEN) te maken, moet je ervoor zorgen dat zowel je E- als  S-peil goed scoren. Het S-peil geeft aan hoe energiezuinig de bouwschil van je woning is. Een woning is pas energiezuinig als er zo weinig mogelijk warmte verloren gaat langs de bouwschil. Een voordelig S-peil krijg je als je woning luchtdicht is gebouwd, maar vooral als die goed geïsoleerd is.

Logische volgorde
Voor een maximale vermindering van je energieverbruik moet je renoveren in een logische volgorde. Eérst isoleer je je dak, dan de buitenmuren en vervolgens je buitenschrijnwerk. Daarna isoleer je de vloeren. Als laatste stap kies je  de juiste technieken.

Begin bij het dak
Het meeste warmte gaat verloren langs het dak. Via een ongeïsoleerd dak gaat tot twee keer meer warmte verloren dan via ongeïsoleerde buitenmuren. Tegen 2020 is dakisolatie zelfs verplicht voor elke bestaande woning. Als je tegen die tijd niet aan de isolatienormen voldoet, kan je woning ongeschikt verklaard worden. De weg naar een energiezuinige woning begint dus bij je dakisolatie.

Isoleer je dak winddicht
Met Powerroof en Powerroof Max isolatieplaten van Recticel Insulation isoleer je het dak aan de buitenkant, waardoor je een doorlopend isolatieschild creëert. Bovendien isoleer je je dak ook meteen winddicht dankzij de onderdakfolie. Een win-win dus voor het S-peil van je woning! Om je dak aan de buitenkant te isoleren, kan je ook kiezen voor L-Ments dakelementen. Wil je toch aan de binnenkant isoleren? Met Comfofix isolatiepanelen, de snelste isolatieoplossing ter wereld, is dat in een handomdraai gebeurd.

Alles te weten komen over isoleren? Download hier de informatiekrant van Recticel Insulation. Of stuur ons een e-mail als je liever een exemplaar ontvangt via de post.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-12793/recticel-insulation/partnerberichten/goed-renoveren-dat-doe-je-in-de-juiste-volgorde/