livios logo

Bouwen of verbouwen? Dit kan je best doen

Ben jij klaar voor een eigen woning maar weet je nog niet of je wil bouwen of renoveren? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Als je wil verbouwen is het vooral belangrijk om de specifieke mogelijkheden van je woning goed in te schatten. Soms is het beter om te slopen en herop te bouwen, maar vaak zijn grondige renovatiewerken al genoeg. Bij nieuwbouw zit je op vlak van energiezuinigheid in principe altijd goed. Maar wat is in jouw geval de beste keuze?

13914-NL

Of je nu bouwt of verbouwt, de eerste stap naar een toekomstgerichte woning is goed isoleren.

Foto Recticel Insulation

13914-NL

Hoe je daaraan begint? Eerst met je dak, daarna met je muren en vloer. Te dik kan je niet isoleren.

Foto Recticel Insulation

13914-NL

Hoe meer en beter je isoleert, hoe minder energie je nodig hebt om je woning te verwarmen.

Foto Recticel Insulation

Grootste uitdaging
Om aan de klimaatdoelstellingen van 2050 te voldoen, zijn er heel wat eisen voor (ver)bouwers. Ga je voor een nieuwbouwwoning? Dan zijn die eisen al heel wat makkelijker te behalen: je kan namelijk vanaf nul beginnen. De grootste uitdaging ligt daarom in het renoveren van ons woningpark. Zeker nu we zuinig moeten omspringen met onze open ruimte, is een renovatiewoning vaak de duurzaamste optie. Is je pand echt niet meer in goede staat? Dan kan je het beter slopen en helemaal opnieuw beginnen: zo renoveer je zeker energiezuinig genoeg zonder dat je extra open ruimte inneemt.

Zo isoleer je het best
Wat jij kan doen om je woning klaar te maken voor de toekomst? Of je nu bouwt of verbouwt, de eerste stap is goed isoleren. Pas daarna heeft het écht zin om een verwarmingstechniek op hernieuwbare energie te installeren. Hoe je daaraan begint? Eerst met je dak, daarna met je muren en vloer. Te veel of te dik kan je in principe niet isoleren. Hoe meer en beter je isoleert, hoe minder energie je nodig hebt om je woning te verwarmen. Als je zeker goed wil zitten, zorg je best dat je minstens aan de vereisten voor 2050 voldoet. Zo hoef je over een paar jaar of decennia niet opnieuw aan de slag.

Dit is de oplossing
Al besloten of je wil bouwen of renoveren? Wat het ook wordt, met de Powerwall isolatieplaten van Recticel Insulation kan je rekenen op een uitstekende thermische prestatie als je je buitenmuren isoleert. Het duurzame en efficiënte isolatieschild loopt door rondom je hele woning en kan je combineren met tal van gevelafwerkingen. Zo krijg je ook een geventileerde gevel. Bovendien zijn de isolatieplaten dankzij het tand- en groefsysteem makkelijk te installeren. Ook de brand- en vochtwerende eigenschappen zijn grote troeven.

Wil je weten hoe de buitengevelisolatie uit het isofinish concept van Recticel Insulation precies werkt? Bekijk hier het filmpje.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-13914/recticel-insulation/partnerberichten/bouwen-of-verbouwen-dit-kan-je-best-doen/