livios logo

Goed isoleren en toch meer plaats in huis? Het kan!

Wil jij van optimaal thermisch comfort genieten zonder aan plaats in te boeten? Dat is niet vanzelfsprekend, want in principe betekent beter isoleren ook dikker isoleren. Zeker een appartement, zolderruimte of een kleine slaapkamer wordt zo al snel extra krap. Toch bestaat er nu ook een oplossing waarmee je het ruimteverlies beperkt houdt.

14416-NL

Verbouw je een flat of zolder? Dan is ruimtewinst een belangrijke factor om rekening mee te houden.

Foto Recticel Insulation

14416-NL

De Eurowall Xentro-isolatieplaten bieden je een maximale isolatiewaarde met een minimale dikte.

Foto Recticel Insulation

14416-NL

Maar ruimtewinst alleen is natuurlijk niet alles: de isolatiewaarde is ook dik in orde.

Foto Recticel Insulation

Meer plaats

Verbouw je een appartement of zolderruimte? Dan is ruimtewinst een belangrijke factor om rekening mee te houden. Door de Eurothane G Xentro-isolatieplaten van Recticel Insulation te gebruiken, zorg je dankzij de nieuwe generatie hardschuim waaruit ze bestaan voor een maximale isolatiewaarde met een minimale dikte. Zo kan je van je zolder zelfs een volwaardige extra leefruimte maken. In een nieuwbouwwoning of -appartement komen de plaatsbesparende kwaliteiten van de Xentro-isolatieplaten zelfs nog beter tot hun recht.

Voor vloer, spouw- en binnenmuren

Maar je kan de Xentro-oplossingen van Recticel Insulation niet alleen voor je binnenmuren gebruiken. Met de Eurowall Xentro isolatieplaten voorzie je je spouwmuren van een ruimtevriendelijke isolatielaag, met de Eurofloor Xentro kan je dan weer op een dun maar uitstekend geïsoleerde vloer rekenen. Het rastersysteem in de vloerisolatieplaten maakt de plaatsing een stuk makkelijker, is geschikt om zowel op als onder een betonnen vloerplaat te plaatsen en vormt bovendien de ideale basis om een vloerverwarmingssysteem aan te leggen.

Optimale isolatiewaarde

Maar ruimtewinst alleen is natuurlijk niet genoeg: de isolatiewaarde moet ook in orde zijn. Daar hoef je je met de isolatieplaten van de nieuwe Xentro-technologie geen zorgen om te maken. Dankzij de lambdawaarde van 0,019 W/mK isoleer je je spouw-, binnenmuren en vloer efficiënter dan ooit. De Eurothane G Xentro binnenisolatie is zelfs een drie in één oplossing, die bestaat uit een isolatiepaneel, een dampremmende laag en een gipskartonplaat.

Vlotte installatie en afwerking

En daar houdt het niet op: de Eurowall Xentro-isolatieplaten zijn dankzij het handige tand-en-groefkliksysteem, het beperkte gewicht en de rasteropdruk ook stuk voor stuk makkelijk te snijden en te plaatsen. Met de Rectitape isolatietape isoleer je zelfs nog beter: zo minimaliseer je koudebruggen en verhoog je de winddichtheid van je muur. Eurothane G Xentro-isolatieplaten zijn dan weer meteen klaar om af te werken met een mooi stuk behangpapier of een frisse lik verf.

Op de hoogte blijven van alle isolatienieuwigheden? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-14416/recticel-insulation/partnerberichten/goed-isoleren-en-toch-meer-plaats-in-huis-het-kan/