livios logo

Duurzaam (ver)bouwen? Bereken makkelijk zelf hoeveel je bespaart met isolatie

Kan jouw woning ook nog een extra isolatielaag gebruiken om aan de Europese energieambities van 2050 te voldoen? Makkelijker gezegd dan gedaan, want er steken dan nog heel wat vragen de kop op. Welke isolatieoplossing is ideaal voor jouw project? Hoe dik moet je isoleren? En hoeveel kan jij concreet besparen door je dak, muren of vloeren aan te pakken? Eén adres voor al je vragen: het nieuwe Isolatiekompas van Recticel Insulation.

Dat het een goed idee is om je woning duurzaam te maken door je dak, muren en/of vloeren te isoleren, staat buiten kijf. Want zo verhoog je niet alleen je wooncomfort, maar ook de verkoopwaarde van je woning. Bovendien bewijs je het milieu een dienst en kan je in één klap ook op een lagere energiefactuur rekenen. Maar wat is de ideale isolatieoplossing voor jouw project? Hoe dik moet je isoleren om de maximale U-waarde van 0,24 W/m²K te behalen? En hoeveel bespaar je nu concreet op vlak van warmte (kWh), CO2‑uitstoot en geld door het dak, de muren of vloeren van je woning te (na-)isoleren?

Het antwoord in 4 eenvoudige stappen
Goed nieuws: vanaf nu bereken je het allemaal makkelijk zelf met het nieuwe Isolatiekompas van Recticel Insulation. Het enige wat jij moet doen? Vier eenvoudige stappen volgen.

  • Stap 1: duid de gebouwdelen aan die je wil isoleren: een hellend of plat dak, de muren, vloer of een combinatie. Duid ook aan hoeveel m² die oppervlakken beslaan.
  • Stap 2: beschrijf de huidige situatie van de gebouwdelen die je wil isoleren. Is er al isolatie aanwezig? Van welk materiaal en welke dikte?
  • Stap 3: kies de isolatieoplossing waarmee je aan de slag wil gaan en duid ook de dikte aan. Handig: het Isolatiekompas berekent automatisch hoe dik je moet isoleren om aan de U-waarde van 0,24 W/m²K te voldoen met de oplossing die je koos. Wil je toch dikker isoleren? Dan kan je dat ook aangeven.

Hoeveel kan jij besparen?
En dan is er nog stap 4. Daarin berekent het Isolatiekompas op basis van je antwoorden heel concreet hoeveel geld, warmte en CO2 je nu elk jaar bespaart door te isoleren met de oplossing die jij koos. Zo zie je in één oogopslag dat je drie keer de jackpot binnenhaalt: op je energieverbruik, CO2-uitstoot én je energiefactuur. Vraag na de berekening ook zeker je persoonlijke rapport aan. Daarin staat tot in detail uitgelegd hoeveel winst je boekt per isolatietoepassing. Handig om je (ver)bouwproject te plannen!

Benieuwd hoeveel isoleren jou oplevert? Check het snel op www.isolatiekompas.be en vraag je persoonlijke rapport aan.

13 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-15274/recticel-insulation/partnerberichten/duurzaam-ver-bouwen-bereken-makkelijk-zelf-hoeveel-je-bespaart-met-isolatie/