Je gevel perfect isoleren? Bereken nu hoeveel je ermee bespaart

Om aan de steeds strengere verbouweisen te voldoen en zo je woning duurzaam en toekomstbestendig te maken, is een goede isolatie van de gebouwschil de eerste en belangrijkste stap. Zo beperk je namelijk het energieverlies dat je woning lijdt. En na je dak is het je gevel waardoor de meeste warme lucht naar buiten ontsnapt in de winter en je huis binnendringt in de zomer. Maar wat levert gevelisolatie je nu concreet op?

Met een goed geïsoleerde gevel kan je je energieverbruik met wel 25% verminderen, goed voor een besparing van honderden euro’s per jaar. Aan die eenmalige investering beleef je op de lange termijn dus heel wat plezier! Maar hoe begin je eraan? Eerst en vooral door de ideale isolatie-oplossing voor jouw woning te kiezen, maar ook door te berekenen hoe dik je moet isoleren om aan de nodige normen te voldoen. Ieder isolatiemateriaal beschikt namelijk over een andere lambdawaarde, die bepaalt hoe goed het door jou geselecteerde isolatiemateriaal je woning thermisch isoleert. Het is de juiste verhouding tussen het materiaal en de dikte ervan die je een fikse besparing oplevert.

Isolatiekompas: bereken zelf hoeveel je bespaart
Klinkt ingewikkeld? Toch is het dat niet, want met het Isolatiekompas kan je vanaf nu makkelijk zelf nagaan hoe en met welke isolatieoplossingen je de Europese energieambities 2050 behaalt als je je woning toekomstbestendig wil renoveren. In slechts vier eenvoudige stappen laat het Isolatiekompas zien hoeveel je kan besparen op je energiefactuur, energieconsumptie en CO2-uitstoot. Zo geniet jij na de werken ook van een hoger comfortgevoel, een lagere energiefactuur en een hogere verkoopwaarde van je woning!

Zo werkt het
Benieuwd hoeveel je exact bespaart? Op de website van Recticel Insulation kan je meteen aan de slag. In het Isolatiekompas duid je eerst aan wat en hoeveel je precies wil isoleren: alleen je gevel of ook je dak en vloeren? Daarna kan je de huidige situatie van die oppervlakken in rekening brengen: welke isolatie er eventueel al aanwezig is en van welke dikte. Dan kan je de isolatieoplossing aanduiden waarmee je nu aan de slag wil gaan en hoe dik je wil isoleren. Het Isolatiekompas geeft automatisch aan of je met jouw combinatie de U-waarde van 0,24 W/m²K behaalt. En last but not least krijg je concreet te zien hoeveel geld, warmte en CO2 je bespaart.

Van plan om het Isolatiekompas te checken? Vraag achteraf ook je persoonlijke rapport aan.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media