livios logo

Recticel Insulation wijst je de snelste weg naar een comfortabele en duurzame woning

Baren de hoge energieprijzen jou ook zorgen? De goedkoopste energie is de energie die je niet nodig hebt. Een goede isolatie is dus een absolute prioriteit. Door je woning goed te isoleren, daalt je warmtevraag en zal je minder moeten stoken. Recticel legt uit hoe je een comfortabele en duurzame woning creëert.

Is jouw woning energie-inefficiënt?

In België zijn vele duizenden woningen nog onvoldoende geïsoleerd. Dat blijkt uit de Isolatiebarometer van Recticel. Onze huizen zijn niet alleen verouderd, maar vooral energie-inefficiënt. Door een gebrek aan isolatie ontsnapt een groot deel van de warmte via het dak, de muren en vloer naar buiten. Om tegen 2050 de Europese energiedoelstellingen te halen, moet dan ook een groot deel van de Belgische woningen dringend onder handen worden genomen.

Na-isolatie noodzakelijk

De meest koolstofarme energie is de energie die je niet verbruikt. Moet jij veel verwarmen om je woning warm te krijgen? Dan is ze waarschijnlijk niet goed genoeg geïsoleerd. Door extra isolatie te plaatsen, maak je je woning comfortabeler en duurzamer. De warmtevraag zal dalen, waardoor je minder energie nodig hebt om een aangenaam warm klimaat te creëren. Pas als je woning goed geïsoleerd is, kan je kijken naar duurzamere verwarmingsmethodes.

Start met je dak…

Maar hoe pak je dat aan? Start met het isoleren van je dak. Via een slecht geïsoleerd dak gaat ongeveer 35% van de warmte verloren. Deze ingreep zal dan ook het meeste impact hebben op je energiefactuur. Naast het economische voordeel zijn er nog andere redenen om je dak te isoleren: je verhoogt het comfort in de kamers onder het dak, je kan de temperatuur beter constant houden en een goed geïsoleerd dak houdt de warmte in de zomer tegen.

… gevolgd door je muren en vloer

Ook je muren isoleren heeft een impact op je energiefactuur en comfort. Bij Recticel vind je een breed gamma aan isolatieoplossingen voor je spouw-, buiten- en binnenmuren. Ontdek hier welke oplossingen voor jouw woning geschikt zijn. Daarnaast gaat ook een deel van de kostbare warmte verloren via een slecht geïsoleerde vloer. Om die te isoleren bestaan er verschillende oplossingen.

Bereken je besparing

Met na-isolatie valt dus heel wat winst te behalen voor het milieu en voor je portemonnee. Benieuwd hoeveel jij kan besparen met extra isolatie? Bereken het met het Isolatiekompas van Recticel. Vul enkele vragen in over de huidige staat van je woning en welke onderdelen je wil isoleren en ontdek hoeveel jij bespaart. Start hier je berekening.

Bespaar meer met premies

Wie dit jaar renoveert, kan opnieuw rekenen op verschillende isolatiepremies om de werken te financieren. Alle drie de gewesten geven een premie voor het isoleren van het dak, de buitenmuren of vloer van een bestaande woning. De bedragen van de premies verschillen per gewest. Sommige gemeentes geven ook een bijkomende premie voor na-isolatie. Ontdek hier welke premies er in 2022 zijn.  

Wil jij advies op maat van jouw woning of ben je op zoek naar doe-het-zelfadvies? Neem contact op met een Recticel-verdeler in jouw buurt.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-16370/recticel-insulation/partnerberichten/recticel-insulation-wijst-je-de-snelste-weg-naar-een-comfortabele-en-duurzame-woning/