livios logo

Mijn VerbouwPremie vanaf 1 oktober: dit wijzigt er voor jou

Heb jij verbouwplannen? Vanaf 1 oktober 2022 kan je in Vlaanderen de nieuwe Mijn VerbouwPremie aanvragen. Dat is de eengemaakte premie van de vroegere renovatiepremie en de energiepremies van Fluvius. Je zal ze via één online loket kunnen aanvragen voor renovatiewerken of energiebesparende investeringen. Recticel Insulation legt uit wat er precies verandert.

Aan te vragen vanaf 1 oktober

Ben jij aan het renoveren? Dan kan je vanaf 1 juli tot 30 september de premies die onderdeel worden van de nieuwe Mijn VerbouwPremie tijdelijk niet aanvragen. Het gaat om de vroegere renovatiepremie en de meeste premies van Fluvius voor energiebesparende maatregelen. Heb je renovatiewerken uitgevoerd waarvoor je nog geen renovatiepremie en/of energiepremie van Fluvius hebt aangevraagd, dan kan je vanaf 1 oktober Mijn VerbouwPremie aanvragen. Dit kan via één online loket.

Voor welke werken?

Voor welke investeringen kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie aanvragen? Voor werken die de energie-efficiëntie van je woning verbeteren zoals dak-, muur-, en vloerisolatie, hoogrendementsglas, een warmtepomp, warmtepompboiler of zonneboiler. Maar ook voor investeringen die bijdragen tot de kwaliteit van je woning. Denk aan elektriciteit en sanitair, binnenrenovatie of nieuwe ramen en deuren.

Ontdek alle premies via de Premiezoeker

Naast de nieuwe Mijn VerbouwPremie zijn er nog andere premies, zoals de EPC-labelpremie, waarvoor je misschien in aanmerking komt. Op de website van Recticel Insulation vind je een handige Premiezoeker waarmee je in slechts drie eenvoudige stappen ontdekt op welke premies jij recht hebt. Vanaf 1 oktober zal de Premiezoeker geüpdatet worden met de nieuwe premievoorwaarden. Ga naar de Premiezoeker en ontdek welke premies jij kan aanvragen.   

Maak jouw woning toekomstproof

Uit de Isolatiebarometer van Recticel blijkt dat er in België nog duizenden woningen onvoldoende geïsoleerd zijn. Is jouw woning niet energie-efficiënt en moet je veel verwarmen om je woning warm te krijgen? Dan kan je extra isolatie plaatsen om je woning duurzamer te maken. Starten doe je met het isoleren van je dak, gevolgd door je muren en vloer. Pas daarna heeft het nut om te investeren in energiezuinige technieken. Wil jij renovatie-advies op maat van jouw woning? Ga langs bij een Recticel-verdeler in je buurt.

Meer informatie? Surf naar www.recticelinsulation.be.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10068-16597/recticel-insulation/partnerberichten/mijn-verbouwpremie-vanaf-1-oktober-dit-wijzigt-er-voor-jou/