livios logo

5 redenen waarom rolgordijnen op maat een must-have zijn

Als je een vertrek opnieuw wil decoreren of renoveren dan is een upgrade van je ramen een uitgelezen manier om het uitzicht van je ruimte naar een hoger niveau te tillen. Op maat gemaakte raamdecoratie is één van de vele zaken zijn die je in overweging kan nemen bij het herinrichten. De pluspunten van raamdecoratie op maat zijn overduidelijk en dat is natuurlijk de reden waarom steeds meer mensen hiervoor kiezen. De voordelen die daarbovenop geassocieerd worden met de elektrische variant zijn enorm. Hierdoor stijgen automatische rolgordijnen op maat in populariteit. 

15891-NL

Lichtdoorlatende rolgordijnen op maat

Foto Poweredblinds

15891-NL

Verduisterende rolgordijnen op maat - slaapkamer

Foto Poweredblinds

Als je wil te weten komen waarom rolgordijnen op maat een must-have zijn, kan je hieronder alle voordelen even bekijken. 

1. Climate control
We hangen erg af van dubbele beglazing voor een extra isolatielaag in huis. Maar ook raamdecoratie kan een belangrijke rol spelen. Met de juiste, op maat gemaakte rolgordijnen is het mogelijk om je energiefactuur verlagen. De verwarming moet minder vaak aan. Dit is niet enkel belangrijk in de winter, om de koude tegen te gaan, maar ook in de zomer om de warmte buiten te houden.. Een té warme woon-, slaap-, of badkamer is niet alleen niet comfortabel, het zorgt bovendien ook voor een hogere energiefactuur.

Vaak zijn oudere huizen niet goed geïsoleerd, daarenboven laat glas direct zonlicht binnenkomen, wat voor meer warmte zorgt. Je hoeft echter niet meteen te gaan voor dure airconditioning of reflecterende beglazing. Het kan veel eenvoudiger en budgetvriendelijker: een rolgordijn stopt zonlicht en zorgt voor een extra isolatielaag. Elektrisch rolgordijnen op maat zijn daarnaast comfortabel, mooi en tillen het uitzicht van je ruimte naar een hoger niveau.

2. Een veilige thuis
Wat een rolgordijn op maat met veiligheid te maken heeft? Meer dan je denkt! Elektrische, op maat gemaakte rolgordijnen beveiligen het meest.

Allereerst bevordert het de veiligheid wanneer je kinderen en huisdieren hebt.  Manuele raamdecoratie heeft vaak bedieningskoorden die aan de zijkant hangen. Dit houdt een risico in. Voor huizen waar jonge kinderen of huisdieren aanwezig zijn, raden we daarom automatische raamdecoratie aan met een veilige, geautomatiseerde bediening.

Wat veiligheid betreft zijn er nog andere elementen die meespelen. Wanneer je niet thuis bent kan je je programma’s instellen of gebruik maken van sensoren om je rolgordijnen naar boven of beneden te laten gaan zodat het lijkt alsof je huis bewoond is. Bovendien kunnen sensoren ervoor zorgen dat je rolgordijn vanzelf naar beneden gaat wanneer de zon begint te schijnen of wanneer binnenskamers een bepaalde temperatuur bereikt wordt. Wanneer je gebruik maakt van programma’s kan je deze instellen voor elke gebeurtenis. Een scenario voor filmavonden of kookmomenten, vakantiemodus,... het kan allemaal. 

3. Verrijkt ook buiten
Je rolgordijnen op maat hangen binnen, maar ook langs buiten geven ze je huis een bepaalde look. Rolgordijnen kunnen dus ook buiten zorgen voor een extra wow-factor. Je tuin, achtergevel en voorgevel zien er meteen verzorgd, eigentijds en up-to-date uit. Het installeren van een op maat gemaakt rolgordijn zorgt ervoor dat de inkijk vermindert, maar dat het uitzicht verbetert, zelfs van buitenaf.

4. Verbeterde slaapkwaliteit
Slaap is essentieel voor ons lichamelijk en geestelijk welzijn. 's Nachts regelmatig wakker worden, heeft een nadelig effect op uw slaapkwaliteit. Het is dus erg belangrijk om de kwaliteit van uw slaap te verbeteren.

Creëer een rustgevende en ontspannende omgeving zodat u voldoende slaap krijgt. Veel slaapdeskundigen raden aan om te onderzoeken of uw slaapkamer een goede slaap bevordert of belemmert. Lichtvervuiling speelt daarbij een belangrijke rol.

Het zal u niet verbazen dat de raamdecoratie belangrijk is bij het creëren van een rustgevende slaapkamer. Als rolgordijnen of jaloezieën bijvoorbeeld niet goed passen, zal het licht er doorheen komen en mogelijk uw slaap verstoren. Ook slechte kwaliteit of dunne stof zal het licht niet efficiënt  kunnen blokkeren, wat betekent dat uw slaap zal worden beïnvloed.

Het kiezen van rolgordijnen op maat is een uitstekende manier om de kwaliteit en kwantiteit van uw slaap te verbeteren. Gaat u voor op maat gemaakte en elektrische rolgordijnen? Dan kan u uw rolgordijnen met één druk op de knop aanpassen en voorkomen dat er te veel licht door het raam valt en je kamer volledig verduisteren voor een donkere nacht. 

Rolgordijnen op maat thuis installeren
Raamdecoratie kan je makkelijk zelf installeren of laten installeren door professionals. Bij professionele hulp ben je zeker dat alles naadloos geïnstalleerd wordt en dat de functionaliteiten van je rolgordijn in orde zijn. Ook een automatisch rolgordijn op maat is makkelijk te installeren, vaak zelfs makkelijker dan een manueel. Bekijk hier enkele mogelijkheden van rolgordijnen op maat. 


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10175-15891/poweredblinds/partnerberichten/5-redenen-waarom-rolgordijnen-op-maat-een-must-have-zijn/