livios logo

Alles over aluminium en houten jaloezieën 

Als het gaat om beveiligingsinstallaties voor uw huis, zijn er maar weinig zo effectief als jaloezieën. Het houdt uw huis veilig tegen inbraak, maar het beschermt ook tegen direct zonlicht en extreme weersomstandigheden.

15892-NL

Aluminum jaloezieen

Foto Poweredblinds

15892-NL

Houten lamellen

Foto Poweredblinds

Er zijn veel verschillende soorten jaloezieën op de markt. De twee meest voorkomende zijn de aluminium en houten lamellen. Beide hebben hun voordelen en op gebied van veiligheid zijn het twee toppers. Aluminium en hout zijn veelzijdige materialen die duurzaam, licht en sterk zijn. Ze worden gebruikt voor verschillende toepassingen, van beveiliging tot versteviging en alles daartussenin. Het zijn dynamische materialen ideaal voor het maken van jaloezieën. Hieronder alle informatie die u nodig hebt over jaloezieën

Jaloezieen voor- en nadelen

Ze zien er goed uit en gaan lange tijd mee. Sommige mensen geven de voorkeur aan hout vanwege de rustieke uitstraling, anderen gaan meer voor een industriële look met aluminium. Beide zijn geschikt voor elke woning, je keuze hangt af van de stijl die jouw voorkeur kan wegdragen. Een elektrische variant is voor beide soorten (hout of aluminium) verkrijgbaar. Jaloezieën zorgen voor comfort, extra veiligheid en een nog betere uitstraling, bovendien is het mogelijk om ze te automatiseren. 

Wat maakt jaloezieën veilig?

Er zijn veel factoren die jaloezieën beveiligen. Van duurzaamheid en sterkte, tot gewicht en uiterlijk, kwaliteitsvolle jaloezieën vertonen veel van deze kwaliteiten. Hieronder sommen we een aantal van de belangrijkste voordelen op en leggen we uit hoe ze kunnen bijdragen aan de veiligheid van uw huis.

Duurzaamheid

Jaloezieën zijn een oplossing voor de lange termijn. Ze zijn zodanig ontworpen dat u er een lange levensduur van kan verwachten. Hout en aluminium jaloezieën zijn de duurzaamste materialen voor jaloezieën en dus ideaal om voor een duurzame oplossing. 

Design

Elektrische jaloezieën zien er geweldig uit! Het zijn fantastische designelementen in elk huis. Ze zorgen voor subtiele eenvoud en zijn een bescheiden blikvanger in elke ruimte. Bij de automatische variant zijn er geen bedieningskoorden aanwezig, dat maakt elektrische jaloezieën eenvoudig, puur en gemakkelijk te bedienen. Dit zijn slechts enkele redenen waarom jaloezieën favoriet zijn van vele huiseigenaren. Je kan zowel aluminium jaloezieen als houten lamellen op maat kiezen om het uitzicht optimaal te maken. 

Sterkte

Aluminium en hout staan bekend om hun sterkte. Precies om die reden worden ze in allerlei toepassingen gebruikt. Sterkte is slechts één van de eigenschappen om de veiligheid te bevorderen. Geen indringers in jouw huis dankzij je jaloezieën. Inbrekers, dieven en vandalen zijn allemaal op zoek naar een gemakkelijk doelwit. Met jaloezieën kunt u uw huis alvast van hun lijst schrappen. 

Gewicht

Gewicht lijkt misschien niet zo belangrijk bij beveiliging. Je zou zelfs kunnen denken dat een beetje gewicht te verkiezen is, echter is extra gewicht niet altijd een goede zaak. Meer gewicht is meer druk, wat dus vermeden moet worden. PoweredBlinds zorgt daarvoor ook voor erg lichte, maar stevige jaloezieën. Dit betekent dat ze zeer weinig druk uitoefenen op de bevestigingen. Als gevolg daarvan behouden jaloezieën hun sterkte voor onbepaalde tijd.

Ga niet voor de goedkoopste jaloezieën, maar ga voor diegene die jou écht voordelen bieden. Kwaliteit gaat voor. Lees hier meer over jaloezieen. 


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10175-15892/poweredblinds/partnerberichten/alles-over-aluminium-en-houten-jaloezieen/