livios logo

Hou jij van rust in huis? Tijd om deze stoorzender te vervangen!

Drup, drup, drup… Begin je je al te ergeren? Niets is zo vervelend als een lekkende kraan. Zelf je kraan vervangen is voor jou misschien een uitdaging, maar zeker en vast eentje die je aankan! Het enige wat jij moet doen? Een nieuwe kraan kopen en een schroevendraaier, enkele sleutels en een tang bij de hand houden. Hoe je aan de slag gaat, lees je hieronder.

12900-NL

Draai zeker de hoekstopkraantjes van het warm en koud water dicht voor je begint.

Foto Gamma België

12900-NL

Met een buissleutel kan je de moeren van je kraan losschroeven.

Foto Gamma België

Bereid je voor
Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor het vervangen van je kraan, of het nu een keukenkraan betreft of eentje voor je badkamerlavabo. Zorg daarom dat je meteen een schroevendraaier, tang, een platte en een buissleutel hebt klaarliggen. Belangrijk: draai zeker de hoekstopkraantjes van het warm en koud water dicht. Anders staat je een verfrissende maar onaangename verrassing te wachten!

Alles moet weg
Heb je je voorbereidingen getroffen? Dan is het tijd om je oude kraan te verwijderen. Draai eerst de moeren van je flexibele kraanslang los met een platte sleutel en haal de slang van de hoekstopkraantjes. Daarna kan je de reukafsluiter en de trekstang en plug van de automatische lediging losschroeven. Gebruik een buissleutel om hetzelfde te doen met de moeren van je kraan. Alles los? Haal de moeren samen met het klemstuk en rubber weg en verwijder de dichting. Nu staat je oude kraan los: weghalen maar!

Plaats je nieuwe exemplaar…
Heb je je kraan goed verwijderd? Dan kan het echte werk beginnen! Plaats eerst het kraanvoetje op de lavabo. Schuif daarna de vooraf gemonteerde flexibele slangen en de trekstang voor het kraangat en plaats de kraan zelf op het voetje. De dichting en het klemstuk schuif je over de draadpennen, de moeren schroef je erop en draai je vast met een buissleutel. Je kraan staat nu klaar, we zijn er bijna!

… en sluit alles goed aan
Ben je nog mee? Dan gaan we verder: draai het verlengstuk op de trekstang, schroef de onderkant van de automatische lediging erop en draai die langs boven vast met de bek van een tang. Nu is het tijd om de horizontale trekstang naar beneden te brengen. Met een platte sleutel bevestig je de flexibele kraanslangen op het warm- en koudwaterkraantje. Monteer de reukafsluiter, draai de kraantjes terug open en klaar is kees. Zie je wel dat je het kan?!

9 dingen die je moet weten over badkamermaterialen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10177-12900/gamma-belgie/partnerberichten/hou-jij-van-rust-in-huis-tijd-om-deze-stoorzender-te-vervangen/