livios logo

Geen instructies bij je bouwpakket? Zo verloopt alles toch volgens plan

Ben jij de trotse eigenaar van een nieuwe kast? Fijn, maar dan heb je het echte werk nog voor de boeg. Gelukkig zit er bij de meeste meubels een plannetje waarmee je je kast makkelijk zelf in elkaar zet. Maar wat als er toch geen bij zit of het plan onduidelijk is? Zelfs dan hoef je niet in de problemen te komen. Je belangrijkste gereedschap? Je gezond verstand. Maar ook een hamer, schroevendraaier en boormachine komen goed van pas. Als je de nodige schroeven, spijkers en pluggen nog klaarlegt, kan je aan de slag!

13029-NL

Is het plannetje bij je kast niet duidelijk? Dan is je gezond verstand je belangrijkste gereedschap.

Foto Gamma België

13029-NL

Ook een hamer, schroevendraaier en boormachine komen goed van pas.

Foto Gamma België

13029-NL

Wees voorzichtig als je de dozen opensnijdt. Zo beschadig je de inhoud niet!

Foto Gamma België

Bereid je voor
Zit er een plannetje bij het bouwpakket van je nieuwe kast? Dan kan je dit natuurlijk best volgen. Lukt dat om de een of andere reden niet? Geen probleem: wij helpen je verder. Het belangrijkste is dat je de plaats waar je je kast wil zetten goed vrijmaakt. Zo creëer je de nodige bewegingsruimte en zorg je dat je alle dozen op een overzichtelijke manier kan neerzetten. Zet de dozen die je als eerste nodig hebt op degene die je als laatste moet gebruiken. Opgelet: wees voorzichtig als je de dozen opensnijdt. Zo beschadig je de inhoud niet!

Pak alles uit
Wil je meteen een goed overzicht over de onderdelen? Haal dan als eerste de basisstukken uit de dozen: dat zijn de zij-, achter-, boven- en onderkanten. Controleer of alles erbij zit en zet ze tegen de muur. Haal daarna voorzichtig de zakjes met schroeven en andere benodigdheden uit de doos. Zorg zeker dat er niets uitvalt en dat de inhoud niet door elkaar raakt: slecht gesorteerde en verloren onderdelen kan je missen als kiespijn.

Steek je kast in elkaar
Heb je alle onderdelen uitgepakt en klaargelegd? Dan kan je de eerste elementen van de kast in elkaar zetten. Gebruik hiervoor altijd de juiste materialen én het juiste gereedschap. Merk je dat er iets stroef verloopt of weerstand biedt? Stop dan even met kloppen, boren of schroeven: zo ben je zeker dat je niks forceert. Bekijk voor je verdergaat het plannetje nog een keer en check of je het materiaal niet ondersteboven of in de verkeerde richting vast hebt. Vergissen is menselijk!

Afwerken en poetsen maar
Heb je je kast helemaal vastgedraaid? Dan zou hij goed in elkaar moeten zitten. Laat de stevigheid toch wat te wensen over? Controleer dan of er geen schroeven of andere materialen zijn losgekomen. Als je de boosdoener gevonden hebt, kan je hem terug vastdraaien met je schroevendraaier. Daarna is het tijd om je kast voorzichtig naar de juiste plaats te verschuiven. Opgelet: doe dit zeker voor je je spullen in de kast opbergt. Een zware kast verplaatsen is nooit een goed idee. Staat hij op zijn plaats? Veeg hem dan proper met een vochtige doek. Zo komen je kleren en andere spullen die je erin opbergt niet onder het stof te zitten.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10177-13029/gamma-belgie/partnerberichten/geen-instructies-bij-je-bouwpakket-zo-verloopt-alles-toch-volgens-plan/