livios logo

Is je dak aan een onderhoudsbeurt toe? Zo pak je het aan

Je dak weer tip-top in orde maken: er bestaan leukere klussen. Toch sla je het best niet te vaak over. Met een proper dak voorkom je veel problemen. Ook je dakgoot kan daarom regelmatig een onderhoudsbeurt gebruiken. Zeker als er water lang je dakgoot naar beneden sijpelt. Ga je er toch aan beginnen? Gelukkig kost het niet zoveel werk. Voor de pannen klaar je de klus met een hogedrukreiniger en wat poetsproduct. Om je goot schoon te maken, heb je alleen een emmer water, handschoenen en een borsteltje met blik nodig. Al kan een ladder ook wel handig zijn…

13031-NL

Als eerste zet je je ladder tegen het dak. Zorg ervoor dat hij stevig vaststaat!

Foto Gamma België

13031-NL

Ben je veilig boven geraakt? Spuit dan al het mos van je dak met je hogedrukreiniger.

Foto Gamma België

13031-NL

Ook je dakgoot kan regelmatig een onderhoudsbeurt gebruiken.

Foto Gamma België

Maak je dakpannen schoon…
Als eerste zet je je ladder tegen het dak. Zorg ervoor dat hij stevig vaststaat! Ben je veilig boven geraakt? Spuit dan al het mos van je dak met je hogedrukreiniger. Zo geraakt je mengsel van water en mosdodend product goed aan alle dakpannen. Opgelet: zorg dat je altijd loodrecht op de pannen spuit. Anders kan er water onderin je dakpannen terechtkomen.

Heb je al het mos verwijderd? Tijd voor de volgende stap. Vul je hogedrukreiniger met wat poetsproduct en vernevel het over de volledige oppervlakte van je dak. Voor het allerbeste resultaat bekomen laat je het product best een hele nacht intrekken. Gebruik de volgende dag opnieuw je hogedrukreiniger om het resterende product van je dakpannen te spuiten.

…verplaats ze…
Klaar om aan je dakgoot te beginnen? Controleer dan opnieuw of je ladder goed vaststaat voor je naar boven klimt. Dan zet je best je blik, veger en emmer water klaar waar het kan. Geraak je niet goed bij het vuil in de goot? Dat kan je verhelpen door de dakpannen die in de weg zitten even te verplaatsen: je trekt ze los en duwt ze gewoon een beetje omhoog. Opgelet: vergeet ze achteraf niet terug te leggen!

… en reinig je dakgoot
Liggen je spullen klaar en kan je overal goed bij? Trek je handschoenen dan maar aan en haal meteen zo veel mogelijk bladeren uit je dakgoot. Heb je al wat meer plaats in je goot? Dan kan je met het borsteltje de resterende bladeren en het andere vuil wegvegen.

Doe dit over de hele lengte van de dakgoot, maar pas op dat je jezelf niet te ver uitstrekt: het is veiliger om je ladder wat vaker te verplaatsen. Heb je al het vuil verwijderd? Dan kan je eventueel een emmer water door de dakgoot gieten om te controleren of hij helemaal zuiver is.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10177-13031/gamma-belgie/partnerberichten/is-je-dak-aan-een-onderhoudsbeurt-toe-zo-pak-je-het-aan/