livios logo

Kan je gevel een nieuwe lik verf gebruiken? Zo krijg je het beste resultaat

Ben je de verflaag op je gevel beu gezien? Of is de muur zo vuil dat je hem eens grondig wil zuiver maken? Dan kan je je muur eerst best poetsen en schuren. Heb je de nodige producten bij de hand? Voor deze klus kan je niet zonder afwasmiddel, verf, verfoplossend product en een doek.

13032-NL

Was je gevel op voorhand al eens af met een borstel en een mengsel van heet water en detergent.

Foto Gamma België

13032-NL

Om schade aan je bakstenen te voorkomen, begin je er best niet aan als het vriest.

Foto Gamma België

13032-NL

Wees voor de tweede laag zeker niet te zuinig met de gevelverf: zo maak je geen strepen of plekken.

Foto Gamma België

Trek ook je handschoenen aan en zet je veiligheidsbril op. Met gereedschap als een staal- en een zachte borstel, een hogedrukreiniger, een emmer en een plamuurmes breng je je taak zeker tot een goed einde.

Eerst een lichte poetsbeurt…
Neem je je hele gevel onder handen? Voorzie dan een stelling: anders kan je niet overal goed bij. Om schade aan je bakstenen te voorkomen, begin je er best niet aan als het vriest. Was je gevel op voorhand al eens af met een borstel en een mengsel van heet water en detergent. Zorg dat de muur terug volledig droog is voor je de verflaag aanpakt.

… dan het echte werk
Is je muur helemaal opgedroogd? Dan is het tijd om je schuurmethode te kiezen. Met de hogedrukreiniger werk je het snelst en makkelijkst. Pas op met oude en poreuze bakstenen: die kan je beschadigen. Hou de hogedrukreiniger maximaal een meter van de muur en spuit zo de bakstenen in grote banen schoon.

Gebruik je liever een verfoplossend product? Wrijf het dan met een oude doek over de verf. Wrijf de achtergebleven verfrestjes van de muur met een borstel met zachte haren en spoel de muur af met koud water.

Op kleine oppervlakken gebruik je best een staalborstel en water. Dompel je staalborstel regelmatig in een emmer water om hem constant nat te houden. Schuur zachtjes met de borstel over de muur. Opgelet: schuur je te hard? Dan kan je krassen maken.

Kies de juiste primer
Heb je je muur opgeschuurd? Plak dan eerst de rand van je ramen en buitendeuren af met afplaktape. Daarna kan je beginnen verven. Hou zeker rekening met het weer. Om je verf optimaal te laten drogen, mag het buiten niet te warm, koud, droog of vochtig zijn. Heb je je moment gekozen? Breng dan eerst een grondlaag aan. Voor zuigende ondergronden gebruik je best een voorstrijkmiddel, voor korrelige of poederige ondergronden een fixeermiddel en voor roet- en vochtplekken isolerende verf.

Wees voor de tweede laag zeker niet te zuinig met de gevelverf: zo maak je geen strepen of plekken. Kan je niet goed bij een klein plekje? Neem dan een verfkwast in plaats van een rol. Klaar met verven? Haal de tape onmiddellijk weg om plekken te vermijden.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10177-13032/gamma-belgie/partnerberichten/kan-je-gevel-een-nieuwe-lik-verf-gebruiken-zo-krijg-je-het-beste-resultaat/