livios logo

Last van schimmel in je badkamer? Zo pak je het aan

Kan het vocht uit je badkamer nergens heen? Dan kan je wel eens last krijgen van schimmel op je muren en vloertegels. Ook in andere ruimtes levert overtollig vocht problemen op. Dat ziet er niet alleen onhygiënisch uit, maar is ook slecht voor de gezondheid van jou en je gezin. Hoog tijd dus om de handen uit de mouwen te steken!

13035-NL

Overtollig vocht ziet er niet alleen onhygiënisch uit, het is ook slecht voor je gezondheid.

Foto Gamma België

13035-NL

Met een tandenborstel, spons en een dosis bleekwater kom je al een heel eind.

Foto Gamma België

13035-NL

Heb je alles goed ingesmeerd? Geef het product minstens tien minuten tijd om in te werken.

Foto Gamma België

Het goede nieuws bij dit vieze klusje? Je krijgt het zonder veel hulpmiddelen toch snel en makkelijk voor elkaar. Met een tandenborstel, spons en een dosis bleekwater kom je al een heel eind. En vergeet zeker je rubberen handschoenen niet aan te trekken!

Bereid je voor en maak een schimmelvreter
Om te beginnen is het belangrijk dat je de kamer goed verlucht. Zo kunnen alle schadelijke stoffen beter naar buiten ontsnappen. Klaar om te beginnen? Trek dan meteen je rubberen handschoenen aan. Om schimmel te verwijderen, werk je met bijtende producten: wees er dus extra voorzichtig mee! Ook een mondmasker is geen overbodige luxe. Zo adem je zeker geen schimmelsporen in. Je kan een schimmelvlekkenreiniger kopen in de doe-het-zelfzaak óf zelf een mengsel maken met water en bleekwater. Eén eenheid bleekwater per drie eenheden water is genoeg.

Breng het product aan
Heb je je product in de aanslag? Dompel er een sponsje of doek in en wrijf het goed uit op de vlek op je muur of vloer. Eventueel kan je het product erop spuiten met een drukspuit. Bestaat de ondergrond uit een delicaat materiaal?

Dep het product dan wat voorzichtiger op je muur. Tussen voegen kan je een tandenborstel gebruiken. Heb je alles goed ingesmeerd? Geef het product minstens tien minuten tijd om in te werken. Spoel je muur of vloer daarna af met water. Is de schimmel niet helemaal verdwenen? Probeer het dan nog een keer met een afwasborsteltje.

Pak de oorzaak aan
Zijn je muren en vloeren weer schimmelvrij? Probeer dan zeker de oorzaak van je schimmelprobleem te achterhalen en aan te pakken. Anders zit je binnenkort weer met hetzelfde probleem. Blijft de schimmel toch hardnekkig terugkomen? Dan kan een nieuwe laag verf misschien helpen. Gebruik zeker een schimmelwerende primer als grondlaag.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10177-13035/gamma-belgie/partnerberichten/last-van-schimmel-in-je-badkamer-zo-pak-je-het-aan/