livios logo

Denk je aan renoveren? Het moment om te beginnen is nu!

Overweeg je om te renoveren? Dan is nú het moment: de Vlaamse overheid biedt nog verschillende premies aan voor isolatie. Je kan steun aanvragen voor de isolatie van je dak of zoldervloer, je buitenmuren, spouwmuren, vloer én je beglazing. Maar opgelet: premies zakken. Zo krijg je dit jaar nog maar vier euro per m² als een aannemer je dak of zoldervloer isoleert, en twee euro per m² als je het zelf doet. Vorig jaar kreeg je daar nog zes en drie euro voor. Twijfel dus niet en ga nu nog voor jouw energiezuinige renovatie!

13189-N

De Vlaamse overheid biedt nog verschillende premies aan voor isolatie.

Foto Gamma België

13189-N

Je kan steun aanvragen voor de isolatie van je dak, zoldervloer, buitenmuren, spouwmuren en vloer.

Foto Gamma België

13189-N

De totaalrenovatiebonus: doe binnen de vijf jaar drie investeringen uit een pakket van zeven opties.

Foto Gamma België

13189-N

Opgelet: premies zakken. Twijfel dus niet en ga nu nog voor jouw energiezuinige renovatie!

Foto Gamma België

Totaalrenovatiebonus
Nog meer goed nieuws: als je binnen de vijf jaar drie investeringen doet uit een pakket van zeven opties (dak-, vloer-, muurisolatie, isolerende beglazing, ventilatiesysteem, zonneboiler, warmtepomp), heb je recht op de totaalrenovatiebonus. Die krijg je nog bovenop de individuele premies. Met andere woorden: een energiezuinige renovatie is de beste investering in je toekomst.

Grijp je kans
Vlaanderen heeft de ambitie om tegen 2050 alle woningen even energiezuinig te maken als een nieuwbouw uit 2017. Om je aan te moedigen nu nog te renoveren, bouwt de Vlaamse overheid verschillende renovatiepremies af. Dit jaar zakken de isolatiepremie voor je dak en zoldervloer. Bovendien moet je woning aan steeds strengere eisen voldoen. In 2019 stijgt het verplichte minimumaandeel hernieuwbare energie van 15 naar 20 kWh per m² bruto vloeroppervlakte. Vanaf 2020 verstrengt ook de E-peilnorm voor renovaties: van E90 naar E70. Wacht dus niet langer met je energiezuinige renovatie: haal je voordeel, nu het nog kan.

Klaar om energiezuinig te renoveren? Download hier de whitepaper rond isolatie van Gamma.

Het nieuwe EPC: je beste vriend
Tijdens je renovatie is het energieprestatiecertificaat of EPC je beste vriend. Dat steekt sinds 2019 in een nieuw jasje en biedt je een veelheid aan voordelen. Het belangrijkste onderdeel is de energiescore. Een label met een score van A+ tot F vult de energiescore van je oude EPC aan. A+ is uitstekend, F ondermaats. Zo weet je onmiddellijk waar je aan toe bent. Het EPC geeft je bovendien heel wat tips en aanbevelingen om het label van je woning te verbeteren.

Als je je eengezinswoning energiezuiniger wil maken, krijg je op je EPC zelfs een kostenraming die je een goed idee geeft van de kostprijs van je geplande investering: een ideaal startpunt voor jouw energiebesparende renovatie. Wacht dus niet langer en begin eraan. Zo daalt je energiefactuur en stijgt je woning in waarde. Plus: je draagt bij aan het milieu én aan je comfort.

De woningpas: jouw handig overzicht
Om je verder op weg te helpen met je energiezuinige renovatie lanceerde de Vlaamse overheid dit jaar de Woningpas. In dit gratis digitaal paspoort vind je alle keuringen, attesten en vergunningen van jouw huis terug. In de eerste plaats je energieattesten: denk aan de gegevens uit je EPC en je EPB-aangifte. Zo zie je in één handig overzicht hoe energiezuinig jouw woning is. En vooral: waar het nog beter kan. Aan de slag!

Klaar om te renoveren? Begin met je isolatie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10177-13189/gamma-belgie/partnerberichten/denk-je-aan-renoveren-het-moment-om-te-beginnen-is-nu/