livios logo

Flexibel wonen? Ontdek de 5 grootse troeven van een vals plafond

De meesten onder ons bouwen maar één keer en willen het liefst de rest van ons leven in dat huis blijven wonen. Om ervoor te zorgen dat je in elke levensfase de ruimte en voorzieningen hebt die nodig zijn, is het dan wel belangrijk dat je woning met jou kan meegroeien. Door bijvoorbeeld een eenvoudige scheidingswand of vals plafond met gipsplaten te plaatsen, creëer je talloze mogelijkheden en profiteer je meteen van een aantal extra voordelen. We zetten de 5 belangrijkste alvast even op een rijtje.

 

1. Handige camouflage van alle technische elementen

Leidingen, bedrading, ventilatiesystemen, inbouwspots,… met een verlaagd plafond werk je alles gemakkelijk weg in de ruimte tussen het echt en het vals plafond. Zo oogt alles netjes en vermijd je het risico dat je kinderen of kleinkinderen met losse bedrading in contact komen.    

2. Optimale thermische & akoestische isolatie

Een van de grootste voordelen van een vals plafond is de mogelijkheid om bijkomende isolatie te installeren. De isolatieplaten kunnen namelijk eenvoudig boven het vals plafond worden geplaatst. Interessant om de ruimte zowel thermisch als akoestisch extra te isoleren. Zeker wanneer je een warme, gezellige babykamer wil creëren of je tienerzoon ineens besluit om een drumstel op zijn kamer te zetten. 

3. Lagere energiefactuur

Je wil je huis graag energievriendelijker maken? Ook dan kan je met gipsplaten je voordeel doen. Naast de bijkomende isolatie die je kan voorzien om de energieprestaties van je woning te verbeteren, zal ook het simpele feit dat de ruimte kleiner wordt door een scheidingswand of vals plafond te zetten, bijdragen tot een lager energieverbruik.

4. Creatieve afwerking

Als je een ruimte graag zonder al te veel inspanning een creatieve toets wil geven, kan je met behulp van gipsplaten spelen met reliëf en zo bepaalde zones accentueren. Ben je die speelse look beu? Dan kan je overschakelen op een strakke en minimalistische uitstraling waarbij je gordijnkasten en dergelijke handig wegwerkt in je verlaagd plafond. 

5. Gemakkelijk toegang tot de zolder

Een zolder kan je voor verschillende doeleinden gebruiken; een extra speelruimte voor de kinderen, een hobbyruimte voor jezelf of misschien een werkruimte waar je in alle rust je ding kan doen. Met een vals plafond kan je eenvoudig de toegang tot de zolder voorzien. Het enige wat je dan nog moet doen, is een opvouwbare zoldertrap plaatsen zodat je via de vouwtrap gemakkelijk naar boven kan.

Handen uit de mouwen

Ben je helemaal overtuigd van de voordelen van een vals plafond? Dan is het tijd om de handen uit de mouwen te steken! Lees voor je aan de slag gaat zeker nog even deze tips voor het afwerken van een gipskartonnen plafond. Zo ben je helemaal klaar om een perfect afgewerkt plafond te plaatsen.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10177-14087/gamma-belgie/partnerberichten/flexibel-wonen-ontdek-de-5-grootse-troeven-van-een-vals-plafond/