livios logo

Op zoek naar de ideale tuinafsluiting? Ontdek hier welk type bij jou past

Wil jij ook in alle rust en veiligheid van je tuin genieten? Dan is de juiste omheining een absolute must. Afhankelijk van je smaak en budget kan je tussen heel wat soorten kiezen. Denk maar aan een klassieke afsluiting met draad, een modern exemplaar van beton of de natuurlijke look van schanskorven. Dit zijn je opties.

14112-NL

Heb je graag zoveel mogelijk groen in je tuin? Met een haag kan je natuurlijk niet missen.

Foto Gamma België

14112-NL

Met houten tuinschermen geef je je hele buitenomgeving een extra natuurlijke touch.

Foto Gamma België

14112-NL

Wil je meer dan functionaliteit? Met schanskorven maak je van je tuinomheining een echte eyecatcher.

Foto Gamma België

Tuindraad

De klassieke groene tuindraad is nog altijd populair als omheining. Er bestaan twee soorten. Draadpanelen maak je met beugels aan de palen vast. De palen zelf zet je in een laag beton in de grond. Is het je vooral om de privacy te doen? Vul de panelen op met houten latten of laat er klimop op groeien. Hou je het liefst nog wat goedkoper? Dan is gaasafsluiting een goede keuze. De stevigheid ervan bepaal je grotendeels zelf: die zit ‘m vooral in de grootte van de mazen, al helpt het ook om de twee bovenste en onderste draden wat dichter bij elkaar te zetten. Denk er wel aan dat draadpanelen makkelijker te plaatsen zijn.

Haag

Heb je graag zoveel mogelijk groen in je tuin? Met een haag kan je natuurlijk niet missen. Wat extra bomen en struiken maken het plaatje compleet. Een nadeel is dan weer dat die natuurlijke oplossingen in de herfst en winter hun blaadjes verliezen. Ben je in het najaar toch niet vaak meer in de tuin te vinden? Dan maakt een beetje inkijk van de buren misschien niet zoveel uit. Denk er wel aan dat je een haag goed moet onderhouden: je snoeit die toch best twee keer per jaar. Ook als je een hond, kat of andere viervoeter hebt rondlopen, ga je beter voor een stevigere omheining.

Tip: Vraag na bij de gemeente of je aanspraak maakt op een premie voor het planten van inheemse bomen of struiken.

Houten tuinschermen

Beschik je over een groter budget? Dan kan je houten tuinschermen overwegen. Er bestaan heel wat verschillende soorten, vormen en maten: open of dicht, strak of gebogen, met rechte of schuine mazen,… je kan het zo gek niet bedenken. Het hout geeft je hele buitenomgeving bovendien een extra natuurlijke touch. Let wel op de kwaliteit van de houtsoort en de bescherming waarover die beschikt. Er bestaan ook tuinschermen van gerecycleerd pvc. Die zijn iets duurder, maar ook onderhoudsvriendelijker en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Tip: Zelf aan de slag? Zo plaats je een houten schutting.

Betonnen omheining of keerwand

Doet beton je meteen denken aan de typische grauwe muren van jaren geleden? Je kan er niet verder naast zitten: de betonnen omheiningen van tegenwoordig geven je tuin net een moderne uitstraling. Zowel op vlak van motieven en kleuren als afwerking kan je er oneindig veel kanten mee uit. Zo profiteer je van de onderhoudsvriendelijkheid van beton en het natuurlijke uitzicht van hout, stenen of keien. Met losse betonnen keerwanden kan je je omheining zelfs makkelijk uitbreiden of opnieuw indelen. Handig!

Tip: Overweeg een houten vlechtscherm als ecologisch alternatief voor een houten of betonnen omheining.

Schanskorven

Is alleen functionaliteit voor jou niet genoeg? Met schanskorven maak je van je tuinomheining een echte eyecatcher. Je kan ze beschouwen als manden van staaldraad die je met stenen, keien of andere materialen vult. Welke stenen je daarvoor gebruikt, kies je helemaal zelf. Dat geldt trouwens ook voor waar en hoe je de schanskorven neerzet: naast of op elkaar, op verschillende hoogtes,… Bovendien kost het niet zo veel moeite om je schanskorven zelf te plaatsen. Daardoor kan je je tuin makkelijk herindelen of -inrichten wanneer je maar wil.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10177-14112/gamma-belgie/partnerberichten/op-zoek-naar-de-ideale-tuinafsluiting-ontdek-hier-welk-type-bij-jou-past/