livios logo

Hernieuwbaar verwarmen en niet inboeten op uw comfort of uw budget, hoe doe je dat?

Aardgas is sinds jaar en dag de energiebron bij uitstek voor verwarming en productie van sanitair warm water. Alle condensatieketels op aardgas hebben ondertussen een energielabel A gekregen waarmee deze verwarmingstechniek niet alleen een van de meest performant blijft maar ook bewijst voortdurend groener te worden.

10128-N

Foto gas.be

Wil je overstappen naar hernieuwbare energie en blijven genieten van het comfort dat aardgas biedt dan doe je er goed aan om volgende energie-efficiënte en economisch voordeligere, hernieuwbare toestellen mee te nemen in uw duurzaam project.

Zonnewarmte

Condenserende boiler combineren met thermische zonnepanelen. De zonnewarmte geeft u gratis sanitair warm water wanneer er voldoende zon is, de aardgasketel zorgt voor de continuïteit en voor de verwarming. Deze combinatie verhoogt uw energieklasse trouwens van A naar A+.

Elektrische warmtepomp/aardgasketel

De hybride warmtepomp is een combinatie van een elektrische warmtepomp en een kleine condenserende aardgasketel. Bij lage thermische behoeften werkt de elektrische warmtepomp en bij een hoger verbruik zal de aardgasketel bijspringen. Fabrikanten zetten hoog in op dit type toestel waardoor je al vaak een combi-toestel vindt die de warmtepomp en condensatieketel in 1 toestel aanbiedt. Ideaal combineer je deze techniek met een fotovoltaïsch zonnesysteem waardoor het elektrisch verbruik van de warmtepomp overdag draaglijk blijft. Dit systeem kan A++ zijn.

Aardgaswarmtepomp

Er bestaan ook aardgaswarmtepompen voor uw woning, de werking van deze toestellen is identiek aan deze van elektrische warmtepompen maar het globaal kostenplaatje is vaak voordeliger. Het verbruikt een minimum aan elektriciteit, om de ventilator draaiende te houden, en comprimeert de omgevingswarmte door middel van een gasmotor. Deze warmtepompen behouden steeds een hoog vermogen, ook bij zeer lage temperaturen, waardoor aardgaswarmtepompen terug te vinden zijn onder energieklasse A++.

Vraag een offerte aan een professionele Cerga gasinstallateur via http://www.aardgas.be/nl/particulier/installateur

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-10128/gasbe/partnerberichten/hernieuwbaar-verwarmen-en-niet-inboeten-op-uw-comfort-of-uw-budget-hoe-doe-je-dat/