livios logo

Tip voor iedereen met een aardgasaansluiting! Zo maak je je huis klaar voor de hernieuwbare toekomst

Goed nieuws voor mensen met een aardgasaansluiting: met een hybride warmtepomp profiteer je nu al maximaal van hernieuwbare energie, zonder in te boeten aan comfort in de winter. Olivier Thibaut, Laboratorium Manager bij Gas.be, legt uit waarom deze oplossing ook voor jou interessant is.

11475-N

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een condenserende ketel met een lucht-waterwarmtepomp.

Foto gas.be

11475-N

Olivier Thibaut verwacht de komende jaren veel van groene gasoplossingen.

Foto gas.be

11475-N

Ook qua prijs is een hybride warmtepomp interessant. Reken op ongeveer 5.000 euro.

Foto gas.be

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een moderne condenserende ketel op aardgas met een lucht-waterwarmtepomp. Zo krijg je het beste van twee werelden:

1. Je maakt bijna het hele jaar gebruik van hernieuwbare energie uit de buitenlucht;
2. Op erg koude winterdagen heb je tóch nog het comfort van een efficiënte

gascondensatieketel voor je verwarming en sanitair warm water.

Toekomstgerichte keuze
Volgens Olivier Thibaut van Gas.be is de hybride warmtepomp een ideale keuze voor gezinnen die grondig renoveren en hun bestaande gasketel willen vervangen alsook voor nieuwbouwwoningen. “Zo maak je je installatie klaar voor de toekomst en maak je op elk moment gebruik van de juiste verwarmingsbron”, zegt hij.

“Het rendement van een klassieke lucht-waterwarmtepomp is op koude winterdagen erg laag, terwijl je dan juist extra verwarming nodig hebt. Met een hybride warmtepomp schakel je dan eenvoudig over op de gascondensatieketel.”

Het goede nieuws is dat je hier helemaal niets voor hoeft te doen: het systeem bepaalt helemaal automatisch wanneer welke energiebron het meest geschikt is!

Aansluiting op het aardgasnet
Met een hybride warmtepomp bespaar je tot 25% op je energieverbruik door gebruik te maken van hernieuwbare energie tegen een vergelijkbare kost. De aansluiting op het aardgasnet zorgt er bovendien voor dat je in de toekomst steeds duurzamer kan verwarmen.

Olivier Thibaut legt uit: “We verwachten de komende jaren veel van groene gasoplossingen met dezelfde kwaliteit als aardgas. Volgens het ‘power-to-gas’-principe zullen we in de toekomst bijvoorbeeld het teveel aan hernieuwbare elektriciteit uit PV-panelen en windmolens omzetten in waterstof en/of synthetisch gas dat we vervolgens kunnen injecteren in het gasnet.”

Vanaf 5.000 euro
Ook qua prijs is een hybride warmtepomp interessant. Reken op ongeveer 5.000 euro, inclusief btw en toestel. Daardoor is deze technologie volgens Olivier Thibaut niet alleen erg toekomstgericht, maar ook haalbaar voor veel mensen. “Zeker als je het vergelijkt met een geothermische warmtepomp, waar je toch al snel spreekt over investeringen van meer dan 20.000 euro.”

Meer weten? Lees hier verder.
Via deze handige link van Gas.be krijg je een overzicht van alle aanbieders van hybride warmtepompen.

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-11475/gasbe/partnerberichten/tip-voor-iedereen-met-een-aardgasaansluiting-zo-maak-je-je-huis-klaar-voor-de-hernieuwbare-toekomst/?utm_source=Livios&utm_medium=Website&utm_campaign=PartnerMessage-duurzaam-bouwen-en-verwarmen-met-gas-doe-je-zo