livios logo

Energie besparen? Met gas win je drie keer

Al 2,8 miljoen gezinnen genieten dagelijks van de voordelen van gas. Je kiest niet alleen voor een zuinige en milieuvriendelijke energiebron, maar bespaart ook heel wat kosten als je overstapt op gas: zowel op je installatie-, onderhouds- als verbruikskosten.

Kies jij al voor de energiebron van morgen? Met gas doe je drie keer je voordeel:

12337-NL

Al 2,8 miljoen gezinnen genieten dagelijks van de voordelen van gas.

Foto gas.be

12337-NL

Je bespaart heel wat als je overstapt op gas: zowel op je installatie, onderhoud als verbruik.

Foto gas.be

12337-NL

Wist je dat gas perfect combineerbaar is met hernieuwbare energie?

Foto gas.be

1. Minder installatiekosten

Voor een condensatieketel op gas betaal je gemiddeld tussen 1.500 en 3.900 euro. gas is een voordelige energiebron om te installeren. De installatie verloopt snel en kost dus weinig werkuren. Normaal moet een erkend controleorganisme je installatie keuren voor de opening van de gasmeter. Doe je beroep op een Cerga-installateur, dan is dit niet nodig én bespaar je meteen tot 150 euro uit.

2. Beperkte onderhoudskosten

Zowel voor je gasinstallatie als voor je schoorsteen is het onderhoud eenvoudig. De onderhoudskosten zijn hierdoor beperkt. In Vlaanderen ben je wettelijk verplicht om je installatie iedere twee jaar te laten onderhouden door een erkende technicus. Doe daarom beroep op je Cerga-installateur. De installateur reinigt je toestel en schoorsteen en voert controleproeven uit. In Wallonië en Brussel ben je verplicht om iedere drie jaar je ketel te laten nazien.

3. Lage verbruikskosten

Vervang je je oude ketel door een gasketel met A-label? Dan bespaar je tot 40% op je energieverbruik. Bovendien zijn er rond Batibouw interessante premies beschikbaar. Een gasketel heeft een hoog rendement, maar laag verbruik. Voor gas betaal je iedere maand een vast bedrag, net zoals voor je elektriciteit. Omdat de prijs van gas afhankelijk is van je woonplaats en leverancier, doe je er goed aan om verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken.

Tip: wist je dat gas ook perfect combineerbaar is met hernieuwbare energie? Het is een rendabele combinatie die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kan gas combineren met een zonneboiler, micro-warmtekrachtkoppeling of gaswarmtepomp. Ontdek meer over hernieuwbare energie in combinatie met aardgas.

Eenvoudig overstappen op aardgas? Zoek een Cerga-installateur in je buurt. Meer weten? Surf naar www.gas.be


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-12337/gasbe/partnerberichten/energie-besparen-met-gas-win-je-drie-keer/