livios logo

Koken op gas? Dit zijn de voordelen

Zowel professionele chefs als hobbykoks zijn het erover eens: koken op gas is de beste methode om heerlijke gerechten te bereiden. Waarom is gas de ideale warmtebron in je keuken? Een kooktoestel op gas is nauwkeurig te regelen, veilig én goedkoop.

12338-NL

Zowel professionele chefs als hobbykoks zijn het erover eens: koken op gas is de beste methode.

Foto gas.be

12338-NL

Een kooktoestel op gas is nauwkeurig te regelen, veilig én goedkoop.

Foto gas.be

12338-NL

Gaskookplaten zijn verkrijgbaar vanaf 140 euro en gasfornuizen vanaf 240 euro.

Foto gas.be

Denk je bij koken op gas meteen aan een gasfornuis? Er zijn heel wat meer mogelijkheden. Ook een kookplaat, oven, teppanyaki, wok of barbecue kunnen op gas. Er is een ruim aanbod aan toestellen. Extra pluspunt: je kan een grillplaat of gaswok perfect laten inbouwen in je kookplaat op gas. Zo stel je zelf de ideale combinatie samen.

Tip: vind het toestel dat bij jou past. Duid hier je wensen aan en krijg meteen een overzicht.

Nauwkeurig

Een gasfornuis kan je eenvoudig bedienen. In hedendaagse toestellen zit een elektrisch ontstekingsmechanisme, waardoor je geen aansteker meer nodig hebt. Een druk op de knop volstaat. Daarnaast kan je de temperatuur nauwkeurig regelen. Het toestel bereikt in enkele seconden de gewenste temperatuur. Extra troef: gaspitjes zijn makkelijk schoon te maken.

Veilig

Koken op gas is ook veilig met kinderen in je buurt. Zet je de gaspit uit? Dan verdwijnt de warmte bijna meteen. Zo loop je geen risico om je te verbranden. Vanaf 1 april 2010 zijn kooktoestellen verplicht uitgerust met een vlambeveiliging: als er geen vlam is, wordt de automatische gastoevoer afgesloten zodat er geen gas ontsnapt. 

Goedkoop

Koken op gas is niet duur. Omdat het kooktoestel op gas onmiddellijk dooft, verspil je geen energie en maak je optimaal gebruik van gas. Ook in aankoopprijs zijn gasfornuizen goedkoper dan inductievuren. Gaskookplaten zijn verkrijgbaar vanaf 140 euro en gasfornuizen vanaf 240 euro. Bovendien hoef je geen speciale kookpotten aan te schaffen voor een gasfornuis.

Eenvoudig overstappen op aardgas? Zoek een Cerga-installateur in je buurt. Meer weten? Surf naar www.gas.be


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-12338/gasbe/partnerberichten/koken-op-gas-dit-zijn-de-voordelen/