livios logo

Klaar voor duurzame energie?

Samen met hernieuwbare energie vormt gas een hoeksteen van een betrouwbare, duurzame en competitieve energietoekomst. Een rendabele combinatie die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Wij tonen vier duurzame oplossingen die vandaag al beschikbaar zijn voor bestaande woningen.

1. Zonneboiler

12476-NL

Met zonne-energie kan je een deel van je sanitair water verwarmen.

Foto gas.be

12476-NL

Je kan je condensatieketel combineren met een elektrische warmtepomp.

Foto gas.be

12476-NL

Is je gascondensatieketel ouder dan 1985? Dan is het tijd om je ketel te vervangen.

Foto gas.be

Met zonne-energie kan je een deel van je sanitair water verwarmen. Een zonnecollector op je dak zet zonnestralen om in warmte-energie. Via een warmtewisselaar wordt het water in je boiler verwarmd. Doe je dit in combinatie met aardgas? Dan verwarmt je zonneboiler de helft van het water dat je dagelijks nodig hebt. Voor de andere helft gebruik je aardgas.

2. Gaswarmtepomp

Denk je bij een warmtepomp meteen aan elektrische toestellen? Er bestaan ook gasabsorptiewarmtepompen. In plaats van een elektrische compressor gebruik je een gasbrander om de druk in het systeem te verhogen zodat de temperatuur stijgt. Een pak efficiënter, want bij de productie van elektriciteit gaat veel energie verloren. Om 1 kWh elektriciteit op te wekken, heb je 2,5 keer zoveel energie nodig dan bij aardgas.

3. Hybride oplossing: aardgasketel met elektrische warmtepomp

Je kan je condensatieketel combineren met een elektrische warmtepomp. Deze hybridecombinatie zorgt niet enkel voor een optimaal rendement, je beperkt ook je ecologische voetafdruk. De elektrische warmtepomp dekt doorgaans je vraag naar verwarming en warm water. Je aardgasketel vangt je vraag op als de warmtepomp er niet in slaagt.

4. Brandstofcel

Een brandstofcel levert tegelijk warmte en elektriciteit. Hierdoor ben je minder afhankelijk van de stijgende elektriciteitsprijzen. Een deel van de geproduceerde elektriciteit komt op het stroomnet terecht. Een brandstofcel heeft over het algemeen een laag vermogen, maar werkt praktisch continu en produceert ook warm water tot 65 °C voor huishoudelijk gebruik. Combineer je een brandstofcel met een condenserende gasketel? Dan vangt deze de resterende warmtevraag op.

Tip: is je gascondensatieketel ouder dan 1985? Dan is het tijd om je ketel te vervangen. Bovendien geniet je van een premie. Meer info vind je vanaf 22 februari op de website van gas.be.

Lees meer over hernieuwbare energie in combinatie met aardgas of zoek een Cerga-installateur in je buurt.

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-12476/gasbe/partnerberichten/klaar-voor-duurzame-energie/