livios logo

Gasaansluiting? Zo verwarm je efficiënt met hernieuwbare energie

Je huis klaarstomen voor de toekomst? Tegen 2050 moet elke woning even energiezuinig zijn als een nieuwbouwwoning vandaag. Samen met hernieuwbare energie is gas ideaal om de klimaatdoelstellingen te halen en toch comfortabel te verwarmen. Met een gaswarmtepomp of hybridesysteem verwarm je nog efficiënter!

12829-NL

Tegen 2050 moet elke woning even energiezuinig zijn als een nieuwbouwwoning vandaag.

Foto gas.be

12829-NL

Wist je dat je een elektrische warmtepomp perfect kan combineren met je gascondensatieketel?

Foto gas.be

Gas biedt heel wat voordelen. Het is niet alleen milieuvriendelijk, gemakkelijk in onderhoud en zuinig in verbruik, het is ook perfect combineerbaar met hernieuwbare energie:

1. Gaswarmtepomp

Als je woning goed geïsoleerd en je warmtevraag beperkt is, kan je een gaswarmtepomp overwegen. Een gasabsorptiewarmtepomp zorgt net zoals een elektrische warmtepomp voor verwarming en productie van warm water, maar in plaats van elektriciteit te gebruiken, wek je warmte op met een gasbrander. Dit is efficiënter, want bij de productie van elektriciteit gaat veel energie verloren. Om 1 kWh elektriciteit op te wekken heb je 2,5 keer zoveel energie nodig dan bij gas.

Een gaswarmtepomp is ideaal voor nieuwbouwwoningen. Omdat je makkelijk hoge watertemperaturen tot 65°C bereikt, is het ook geschikt voor gerenoveerde woningen. Je investeert meer in een warmtepomp dan in een condenserende gasketel, maar je geniet wel van een hoger rendement. Je bespaart in vergelijking met een gasketel zo’n 700 euro per jaar op je gasfactuur en je stoot tot 48% minder CO2 uit.

2. Elektrische warmtepomp met gascondensatieketel

Wist je dat je een elektrische warmtepomp perfect kan combineren met je gascondensatieketel? Je gasketel springt bij als je warmtepomp er niet in slaagt om aan de vraag voor verwarming en sanitair warm water te voldoen: in koudere maanden verliest een lucht-waterwarmtepomp aan rendement en je PV-panelen leveren dan ook minder op. Met een hybridesysteem behoud je een goed rendement en vermijd je een torenhoge elektriciteitsfactuur.

Vervang je oude ketel

Is je gastoestel ouder dan 1985? Dan is het dringend aan vervanging toe. Vervang je dit gastoestel door een nieuw exemplaar? Dan heb je recht op een vervangpremie tot 2.500 euro van Gas.be. Bovendien daalt je energieverbruik, stoot je jaarlijks 30% minder CO2 uit en bespaar je zo’n 440 euro op je aardgasrekening. Dankzij deze premie is je aankoop sneller terugverdiend en verwarm je elke dag zuinig en comfortabel.

Tip: je oude ketel vervangen? Doe beroep op een erkende Cerga-installateur.

Meer weten? Check de mogelijkheden voor jouw woning of surf naar www.gas.be.   


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-12829/gasbe/partnerberichten/gasaansluiting-zo-verwarm-je-efficient-met-hernieuwbare-energie/