livios logo

Duurzaam bouwen en verwarmen met gas doe je zo!

Duurzaam bouwen is ook duurzaam verwarmen. Met het verplichte aandeel hernieuwbare energie speel je ongetwijfeld op safe, maar in combinatie met groen gas verwarm je in de toekomst nog efficiënter. Iedereen met een gasaansluiting zal later eenvoudig kunnen overstappen op dit duurzaam alternatief voor klassiek aardgas.

12998-NL

Is je nieuwbouw aangesloten op het gasnet? Dan maak je later snel de overstap naar groene energie.

Foto gas.be

12998-NL

Groen gas is meteen injecteerbaar in het bestaande gasnetwerk.

Foto gas.be

12998-NL

Je kan je condenserende gasketel met hernieuwbare energie combineren zoals een zonneboiler.

Foto gas.be

Groen gas wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot groen gas of biomethaan. Steeds meer bedrijven verwerken organisch afval tot biogas. Daarna zet een warmtekrachtkoppeling het biogas om in warmte en elektriciteit. Het bedrijf kan zo zelf voorzien in zijn elektriciteit- en warmtebehoefte. Het overige deel vloeit terug naar het net en zal later ook in het gasnetwerk van onze woningen terecht komen. Het gasnet doet daarbij ook dienst als buffer voor het groen gas: de energie wordt op een goedkope manier opgeslagen zonder batterijen of andere opslagtechnieken.

Cruciale rol in energietransitie

Onze energiemarkt is volop in verandering. Groen gas zal een belangrijke rol spelen in de energietransitie. Het is meteen injecteerbaar in het bestaande gasnetwerk en je kan het voor exact dezelfde toepassingen gebruiken als aardgas. Het biedt ook dezelfde kwaliteit, maar wordt duurzaam geproduceerd. Om de markt van groen gras te stimuleren, lanceerde Gas.be het Green Gas Register. Hier vind je garanties van oorsprong die aantonen dat het groen gas duurzaam geproduceerd en verwerkt wordt en de handel en het gebruik ervan transparant verloopt.

Stap later eenvoudig over op groen gas

Ga je bouwen of renoveren? Dan investeer je best nu al in een duurzame energievoorziening. Met gas speel je op safe. De aansluiting op het gasnet zorgt ervoor dat je in de toekomst steeds duurzamer kan verwarmen en je later eenvoudig kan overstappen op groen gas. Dit vergt weinig of geen aanpassing: je hoeft geen andere installatie aan te schaffen of andere leidingen in je woning te leggen. Hierdoor zullen de kosten beperkt blijven. Groen gas is dus een uitstekende oplossing die de vergroening van de energiemarkt betaalbaar maakt. Wist je dat momenteel al enkele gezinnen zich verwarmen via groen gas?

Efficiënte combinaties om te verwarmen
Is jouw nieuwbouwwoning aangesloten op het gasnet? Dan is de overstap naar groene energie later snel gemaakt. Combineer je een condenserende gasketel met hernieuwbare energie zoals een zonneboiler, elektrische of gaswarmtepomp? Dan haal je nog een hoger rendement en verwarm je je woning duurzaam en efficiënt.  Zo maak je je installatie niet alleen klaar voor de toekomst, maar gebruik je ook op elk moment de juiste verwarmingsbron.

Leestip: de familie Marotta uit Lobbes koos voor een hybridesysteem. Lees hier hun verhaal. Meer weten? Olivier Thibaut, Labaratorium Manager bij Gas.be, legt uit waarom deze oplossing voor jou interessant is.

Hoe wil jij verwarmen? Check de mogelijkheden voor jouw woning of zoek een installateur in je buurt.

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-12998/gasbe/partnerberichten/duurzaam-bouwen-en-verwarmen-met-gas-doe-je-zo/