livios logo

Installateur Bart vindt het warm water opnieuw voor je uit

Wist je dat je met een zonneboiler en -collectoren van mei tot september je sanitair water kan opwarmen? En dat helemaal gratis door de warmte van de zon?! In combinatie met een condenserende gasketel geniet je het hele jaar door van een heerlijk warme douche. Installateur Bart Heyvaert verklapt jou het geheim!

13233-NL

Installateur Bart Heyvaert verklapt jou het geheim van een zonneboiler en condensatieketel op gas.

Foto gas.be

13233-NL

Een zonneboiler bestaat uit een collector op je dak en een boiler die met elkaar verbonden zijn.

Foto gas.be

13233-NL

Er is genoeg zon in België om 60% van je water gratis op te warmen.

Foto gas.be

Een verwarmingsketel gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee. Wil je jouw oude verwarmingsketel vervangen? Dan is een condenserende gasketel in combinatie met een zonneboiler een goed alternatief! “Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee”, vertelt Bart. “Een nieuwe gasketel is energiezuiniger, waardoor je energieverbruik en -factuur dalen. En je zonneboiler gebruikt gratis warmte voor warm water in je badkamer.”

Zonneboiler met…

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op je dak en een boiler die met elkaar verbonden zijn. “In de zonnecollector op je dak zit een vloeistof die opwarmt door de zon. De vloeistof stroomt naar het opslagvat van je zonneboiler, waar een warmtewisselaar de warme vloeistof gebruikt om het water op temperatuur te brengen”, legt Bart uit.

Gascondensatieketel

Er is genoeg zon in België om 60% van je water gratis op te warmen. “Als er in de winterperiode minder zon is, verwarmt de gascondensatieketel je sanitair water. Ook als je zonneboiler het water maar tot 40 graden opwarmt, terwijl je je wil wassen met water van 50 graden, dan springt je gasketel bij om het water op temperatuur te brengen. Zo geniet je van een beter sanitair comfort.”

Een zonneboiler is zowel voor nieuwbouw- als bestaande woningen geschikt. Je kan de zonnecollector op een hellend dak, maar ook op een plat dak installeren. “Voor een maximaal rendement plaats je de collector het beste naar het zuiden gericht onder een helling van 25 tot 45%”, adviseert Bart. “Er bestaan zelfs collectoren voor platte daken die renderen onder een helling van 3%.”

Vraag je premie aan!

Je oude gasketel van vóór 1985 vervangen door een nieuw toestel? Dan biedt Gas.be je een vervangpremie tot 2.500 euro aan. Daarnaast kan je via je netbeheerder een premie krijgen als je een zonneboiler laat installeren. De premie bedraagt 550 euro per m² tot maximum 2.750 euro. Opgelet: de installateur moet wel een RESCert-certificaat kunnen voorleggen voor de installatie van een zonneboiler.

Tip: doe beroep op een Cerga-installateur

Je condenserende gasketel op een vakkundige manier laten installeren of onderhouden? Het Cerga-label geeft je de garantie dat je beroep doet op een erkende professionele aardgasinstallateur. Zoek hier een Cerga-installateur in je buurt.

Meer weten? Surf naar www.gas.be


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-13233/gasbe/partnerberichten/installateur-bart-vindt-het-warm-water-opnieuw-voor-je-uit/