livios logo

Energie-efficiënt verwarmen met gas? Een slimme energiekeuze!

Tegen 2050 moeten onze woningen energiezuinig zijn. Wist je dat gas de ideale transitie-energie is om de klimaatdoelstellingen te halen? Een slimme keuze, want later stap je eenvoudig over op groene energie. Meer dan 3,3 miljoen Belgen verwarmen al op gas. Kies jij ook voor deze energiebron? Dit zijn de mogelijkheden!

13339-NL

Wist je dat gas de ideale transitie-energie is om de klimaatdoelstellingen te halen?

Foto gas.be

13339-NL

Overschakelen op gas? Er is een ruim aanbod toestellen op gas met een energielabel van A tot A++.

Foto gas.be

13339-NL

Met een zonneboiler warm je 60% van je sanitair water op. Je ketel springt bij indien nodig.

Foto gas.be

13339-NL

Kom naar onze infosessie op woensdag 16 oktober in Brakel of op 24 oktober in Oudenaarde.

Foto gas.be

Gas heeft heel wat voordelen: het is betaalbaar, milieuvriendelijk, heeft een lage CO2-uitstoot, is gemakkelijk in onderhoud en zuinig in verbruik. Overschakelen op gas heeft ook een positief effect op de CO2-uitstoot, fijnstof en NOX-deeltjes. Je draagt dus bij aan de luchtkwaliteit en het milieu. Bovendien wordt gas steeds groener door de ontwikkeling van biogas.

Ruim aanbod

Overschakelen op gas? Er is een ruim aanbod toestellen op gas met een energielabel van A tot A++ die je woning verwarmen en voor sanitair warm water zorgen. Van een condenserende gasketel tot een gaswarmtepomp. Wil je je oude ketel vervangen of een nieuw toestel op gas laten plaatsen? Doe dan beroep op een erkende Cerga-installateur.

 1. Gascondensatieketel
  Dit toestel zorgt voor verwarming en warmwaterproductie. Met een nieuwe condensatieketel op gas daalt je energieverbruik met 40%, stoot je 1,6 ton minder CO2 uit en bespaar je ongeveer 440 euro op je aardgasrekening. Isoleer je ook je woning? Dan daalt je warmtevraag en bespaar je extra op je energiefactuur.
 2. Condensatieketel met thermische zonnepanelen
  Een zonnecollector op je dak gebruikt de warmte van de zon om tot 60% van je sanitair warm water op te warmen in de zonneboiler. Je condensatieketel springt bij indien nodig. Zo daalt je energiefactuur voor water met 40%.
 3. Condensatieketel met elektrische warmtepomp
  Deze hybride oplossing zorgt voor verwarming en sanitair warm water. Het systeem gebruikt de energiebron die op dat moment het goedkoopst is: gas of elektriciteit. Hiermee ligt je energieverbruik 25% lager en bespaar je op je energiekosten.
 4. Gaswarmtepomp
  Een gaswarmtepomp gebruikt geen elektriciteit maar een gasbrander om warmte op te wekken. Dit is veel efficiënter: om 1 kWh elektriciteit op te wekken heb je 2,5 keer meer energie nodig dan bij aardgas. Je energiekosten dalen met 26% en je stoot 49% minder CO2
 5. Condensatieketel met brandstofcel
  Een brandstofcel zorgt voor elektriciteit en verwarming. Hierdoor ben je minder afhankelijk van de elektriciteitsprijzen. Voor een optimaal rendement combineer je dit systeem met zonnepanelen. Je condensatieketel vangt de resterende warmtevraag op.

Tip: je oude ketel vervangen door een condensatieketel? Gas.be biedt je een vervangingspremie aan tot 500 euro.

Meer weten? Kom naar onze infosessie op woensdag 16 oktober in Brakel of op 24 oktober in Oudenaarde. Meer info op www.benoverenmetgas.be

Check de mogelijkheden voor jouw woning. Of surf naar www.gas.be.

13 dingen die je moet weten over centrale verwarming


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-13339/gasbe/partnerberichten/energie-efficient-verwarmen-met-gas-een-slimme-energiekeuze/