livios logo

(Ver)bouwplannen? Daarom kan je kiezen voor een gaswarmtepomp!

De nieuwe Vlaamse regering wil stookolieketels bij nieuwbouw en renovaties verbieden. Als je gaat bouwen ben je verplicht om een deel van je energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Wist je dat gas de ideale energiebron is om te combineren met hernieuwbare energie? Met een gaswarmtepomp bijvoorbeeld voldoe je perfect aan de eisen! Installateur Geert De Vreese vertelt over de voordelen van dit systeem.

13379-NL

Een gaswarmtepomp is ideaal voor nieuwbouw. Zowel voor woningen als appartementen.

Foto gas.be

13379-NL

Je wekt warmte op met een gasbrander in plaats van met elektriciteit.

Foto gas.be

13379-NL

Je CO2-uitstoot daalt: je stoot 49% minder CO2 uit in vergelijking met een gasketel.

Foto gas.be

Dacht je dat er alleen elektrische warmtepompen bestaan? Fout! Een gasabsorptiewarmtepomp zorgt net zoals een elektrische warmtepomp voor je verwarming én productie van sanitair warm water.

Efficiënter verwarmen

Je wekt warmte op met een gasbrander in plaats van met elektriciteit. Een gaswarmtepomp werkt efficiënter, want bij de productie van elektriciteit gaat er veel energie verloren: om 1kWh elektriciteit op te wekken heb je 2,5 keer meer energie nodig dan bij gas.

Ideaal voor nieuwbouw

Een gaswarmtepomp is ideaal voor nieuwbouw. Zowel voor woningen als appartementen. Je woning is goed geïsoleerd en je warmtevraag is beperkt. Een gaswarmtepomp is de perfecte combinatie met vloerverwarming. Je bereikt ook makkelijk hoge temperaturen tot 65°C.

Ook voor renovatie

Vanwege de hoge temperaturen is het ook geschikt voor gerenoveerde woningen die extra geïsoleerd zijn. “Gaswarmtepompen zijn heel interessant voor renovatieprojecten omdat de bestaande radiatoren met hoge temperatuur kunnen blijven staan. Hierdoor ben je niet verplicht om over te schakelen op vloerverwarming”, vertelt installateur Geert De Vreese.

Milieuvriendelijk

Je investeert meer in een warmtepomp dan in een condenserende gasketel, maar je geniet wel van een hoger rendement. Zelfs bij vriestemperaturen. Bovendien verwarm je milieuvriendelijk, want je gebruikt tot 40% gratis hernieuwbare energie. Ook je CO2-uitstoot daalt: je stoot 49% minder CO2 uit in vergelijking met een gasketel.

Lagere energiefactuur

Met een gaswarmtepomp maak je bijna het hele jaar door gebruik van hernieuwbare energie. Nog een voordeel: je energiefactuur daalt gemiddeld met 26%. Zo bespaar je tot zo’n 700 euro per jaar op je gasfactuur.
Volg een infosessie

Meer weten over energie-efficiënt verwarmen? Kom naar de infosessie op woensdag 24 oktober in Oudenaarde en geniet van en exclusieve korting op de aankoop van een nieuw verwarmingstoestel. Schrijf je gratis in op www.benoverenmetgas.be.

Meer info over de mogelijkheden voor jouw woning? Ontdek het ruime aanbod toestellen op gas of surf naar www.gas.be

14 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10188-13379/gasbe/partnerberichten/ver-bouwplannen-daarom-kan-je-kiezen-voor-een-gaswarmtepomp/